Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum va fi vremea de Paştele catolic. Meteorologii au emis avertizări

Your browser doesn't support HTML5 video.

Credincioşii catolici care sărbătoresc Paştele în acest sfârşit de săptămână pot să meargă la biserică. Însă din păcate sunt anunţate ploi în toată ţara.

Ne aşteaptă vreme călduroasă de Paştele Ortodox. Cel puţin asta spun specialiştii Centrului European pentru prognoze pe durata medie care au făcut estimări pentru următoarele 4 săptămâni.

Urmează o săptămână cu temperaturi mai mici decât cele normale în această perioadă, în aproape toată ţara. Va fi chiar şi mai frig la munte şi în regiunile intracarpatice.

În plus, de vineri seară sunt aşteptate ploi, la fel, cam peste tot cu excepţia zonelor montane, unde la altitudini de peste 1.500 de metri va ninge, iar vântul va viscoli zăpada. În restul zonelor sunt posibile căderi de grindină. Episodul acesta pentru care a fost emisă şi o avertizare meteo va ţine tot weekendul.

În a doua săptămână a lui aprilie, situaţia se va stabiliza, iar temperaturile vor reveni la normal în întreaga ţară. Va ploua mai puţin decât e normal.

Citește și
Medici
Mesajul mai multor medici pentru autorităţi: ”Medicii români nu mai tolerează aberaţiile Guvernului!”. Reacția CMR

Vor fi puţine precipitaţii şi în a treia săptămână din aprilie, cu precădere în zonele nordice şi centrale. Vestea bună este că temperaturile vor rămâne în mediile normale ale perioadei.

Acestea vor creşte însă în ultima săptămână, adică exact în perioada Paştelui Ortodox. Meteorologii aşteaptă valori termice peste cele specifice, la nivelul întregii ţări. De asemenea, va fi din nou o săptămână fără prea multe precipitaţii.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult