Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coduri de vreme rea și inundații în aproape toată țara. În județul Arad mai multe sate au fost lovite de furtuni

Your browser doesn't support HTML5 video.

România a trecut brutal de la caniculă la furtuni violente. În aproape toată țara sunt coduri de vreme rea și inundații.

În Hunedoara, aproape 200 de gospodării au fost lovite de viitură, iar zeci de oameni au fugit unde au văzut cu ochii. Tabloul general este unul dezolant, cu drumuri rupte de șuvoaie, turiști blocați pe munte care cer disperați ajutor zeci de curți și subsoluri inundate.

În județul Arad mai multe sate au fost lovite de furtuni. Un copil a fost salvat pe geam dintr-o maşină prinsă în vâltoare.

În Hunedoara o ploaie violentă a măturat versanții și s-a transformat într-o viitură imensă. Înspăimântaţi oamenii şi-au luat copiii în spate și au traversat printre șuvoaie.

O femeie a rămas blocată în locuință, după ce apa i-a inundat curtea. Au scos-o pe brațe pompierii.

Râul care traversează localitatea Govâjdia a ieșit din albie. Drumul spre Lunca Cernii este rupt iar circulația a fost întreruptă.

După vijelie, acest bărbat și-a făcut potecă prin nămol ca să poată să intre în casă.

Bărbat: "În 30 de minute a ieșit pur și simplu din matcă, de aici, și a rupt tot, uitați, a distrus tot!"

Femeie: "Covoarele afară, paturile afară, nu e bun nimic, absolut nămol toate."

Localnicii din comună Feldioara, în judeţul Braşov au surprins imagini cu ceea ce pare a fi fuiorul unei tornade fără să existe însă urmări.

Iar în oraş, în Brașov, o vijelie a adus grindină, vânt puternic și o ploaie atât de puternică încât a refulat canalizarea.

Un bărbat care a intrat în beci ca să scoată apă murdară a leșinat din cauza unei scurgeri de gaz.

Vremea rea a creat probleme și în nordul județului Buzău unde duminică a fost cod roșu. Un drum județean care leagă localitățile Brăești și Bozioru a fost acoperit de apele care au adus, în aval, tone de copaci rupți și gunoaie.

24 de turiști care se aventuraseră pe un traseu din Apuseni au rămas blocați pe munte.

Iar un bărbat și fiul său în vârstă de 12 ani, din județul Vrancea, au fost găsiți după 12 ore de căutări disperate. Cei doi au intrat în pădure, pe un traseu turistic montan, și au fost suprinși de o furtună violentă.

Potrivit specialiștilor, mai multe râuri ameninţa să iasă din matcă, până mâine.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult