Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANIMAȚIE GRAFICĂ | Cum a răsturnat vântul puternic remorcile a două camioane aflate în mers. „Este un pericol”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un val polar însoțit de curenți puternici, ne-a arătat, marți, că iarna are putere și la final de martie.

Vântul a răsturnat remorcile a două camioane aflate în mers, o femeie a fost rănită în Galați de un panou publicitar, iar în Iași, copaci au ajuns surcele.

La munte a nins viscolit și peste tot în țară, temperaturile au scăzut. În unele locuri, chiar și cu zece grade, față de ziua de luni.

Vântul a aruncat pe contrasens remorca unui TIR chiar în fața unui camion

Pe Drumul European 87, în Brăila, vântul care, la prânz, a suflat cu 70 de kilometri pe oră, a aruncat pe contransens remorca unui TIR chiar în fața unui camion, care nu a mai putut să o evite.

Șofer: „A venit o pală de vânt și mi-a răsturnat remorca”.

Citește și
Frig
Se răcește vremea în București și avem temperaturi de iarnă. Prognoză specială pentru Capitală în perioada 27-29 martie

Aceasta este o reconstituire grafică a accidentului provocat de vântul devastator. Curenții puternici din direcția Nord-Vest umflă prelata care acoperă remorca TIR-ului la fel ca pe un balon și, ulterior, aceasta este întoarsă într-un unghi de 90 de grade. Mai multe bucăți ușoare de lemn, care erau în remorcă, se înfig apoi ca niște săgeți în parbrizul camionului de care s-a izbit.

Șoferul acestuia, un bărbat de 56 de ani, a fost rănit.

Tot vijelia a răsturnat și remorca unui camion, care circula în Botoșani, pe drumul național 29C, iar în Suceava, opt mașini parcate în curtea Jandarmeriei au fost avariate, după ce acoperișul unei clădiri a căzut pe ele.

Cu 75 de kilometri pe oră la rafală, vântul a frânt copacii la Iași.

Un arbore a căzut peste rețeaua electrică a liniilor de tramvai, imediat după ce un mijloc de transport intră în stație. Mai mulți pietoni reușesc să se ferească în ultimul moment.

Localnic: „Fugeau, da. Țipete”.

Localnic: „Vântul a fost chiar foarte puternic. Este un pericol”.

Problemele s-au ținut lanț toată ziua

Pericolul adus de vânt a fost simțit în Călărași, Dolj, de fermieri. Pe suprafețe întinse, solariile, în care aveau răsaduri de roșii și căpșuni, au fost rupte. Cu harta țării colorată aproape complet în portocaliu și în galben, problemele s-au ținut lanț toată ziua.

În Băcau, șarpanta unui bloc a fost smulsă și aruncată 20 de metri pe un imobil de peste drum.

La Ciofrângeni, în Argeș, pompierii trimiși să taie un arbore șubred, care risca să fie rupt de vânt nu au putut să înalțe scara, ca să îl taie. S-a decis închiderea traficului până când pericolul va fi îndepărtat.

O femeie de 35 de ani a a ajuns la spital în Galați cu leziuni în zona feței, după ce a fost lovită de un banner publicitar rupt de vijelie.

La peste 1.500 de metri, în Carpații Meridionali de Curbură și în Munții Apuseni, vântul a atins viteze similare unui uragan, de până la 140 de kilometri pe oră.

Pe Transalpina, în zona Rânca, Gorj, utilajele de la drumuri au fost trimise să curețe șoseaua, la fel ca în plină iarnă, iar oamenii au fost avertizați printr-un mesaj RO-Alert să rămână în locuințe.

Localnic: „Nu trebuie să mergi pe lângă pomii uscați, trebuie să fii atent la table”.

Au fost zone unde a și nins, iar temperatura a scăzut cu zece grade. În Fundata, de pildă, la prânz erau minus șase grade. S-a depus și un strat subțire de zăpadă. La Bâlea Lac, în schimb, are peste doi metri, iar temperatura minimă înregistrată a fost de minus zece grade. Vântul a cărui viteză nu a scăzut sub 100 de kilometri pe oră, a oprit circulația telecabinei.

Meteorologii spun că vremea rămâne rece până spre sfârșitul săptâmânii.

Imagini cu berze zgibulite în cuiburile de la noi ori cu valuri care se produc pe râul Olt am putea să vedem și în zilele următoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult