Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod roşu de vijelie puternică în mai multe judeţe, luni după-amiaza. Care sunt zonele vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o avertizare nowcasting Cod roşu de vijelie puternică în localităţi din judeţele Mureş, Harghita şi Sibiu, valabilă până la ora 17:15.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Mureş, respectiv în localităţile: Sighişoara, Albeşti, Daneş, Vânători, Apold şi Saschiz, în Harghita (Cristuru Secuiesc, Mugeni, Secuieni, Dârjiu, Ulieş) şi în localitatea Laslea din judeţul Sibiu, se va semnala vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, precum şi frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torenţiale care vor acumula peste 25 litri/mp. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a anunţat, luni, emiterea unei avertizări RO-ALERT pentru vreme severă în municipiul Sighişoara şi în comunele Albeşti, Daneş, Vânători, Apold şi Saschiz. "În urma incidenţei codului roşu în anumite zone ale judeţului Mureş, (Sighişoara, Albeşti, Daneş, Vânători, Apold şi Saschiz) a fost transmis un mesaj pentru avertizarea populaţiei din zonele vizate prin intermediul sistemului RO-ALERT, valabil între orele 16,35-17,15. Intră pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă 'FII pregătit' şi consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme", a anunţat ISU Mureş, într-un comunicat de presă. Locuitorii din zona avertizată au fost sfătuiţi să acceseze link-ul https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/ pentru a fi pregătiţi cum să reacţioneze la apariţia, în timpul şi după o furtună sau ploi abundente. Pompierii au recomandat populaţiei ca în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă să nu încerce să le traverseze prin apă şi nu se apropie de malurile acestora, dar şi cum să procedeze în alte situaţii. "Evitaţi adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Sistaţi activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime. Închideţi toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii. Evitaţi atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ", a arătat ISU Mureş. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult