Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod galben și portocaliu de ninsori la munte. Cod galben de vânt în 17 județe. Harta zonelor vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marți avertizări Cod galben și portocaliu de vânt puternic, lapoviță și ninsoare în zona montană și submontană, valabile în intervalul 30 noiembrie – 01 decembrie.

Între 30 noiembrie, ora 20 și 01 decembrie, ora 16, este valabil un Cod galben de vânt puternic și ninsori în zona montană și submontană. Va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85...95 km/h, viscolind ninsoarea.

Până în dimineața zilei de 01 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile nord-vestice.

În intervalul 30 noiembrie, ora 23 – 01 decembrie, ora 11, este valabil un Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1.500 de metri în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali. Aici va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 75...85 km/h și va fi viscol.  

Cod galben de vânt în 17 judeţe. Cod portocaliu pe litoral

De asemenea, meteorologii au emis, marţi, o atenţionare Cod galben de vânt puternic, valabilă până marţi la ora 20, în zone din 17 judeţe.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 30 noiembrie, ora 10:00 - 30 noiembrie, ora 20:00, în Dobrogea, sud-vestul Olteniei, precum şi în vestul şi sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 şi 75 km/h. Intensificări ale vântului vor fi şi la altitudini de peste 1.500 m în Carpaţii Meridonali şi de Curbură, cu viteze ce vor depăşi 75-85 km/h şi va ninge viscolit.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Buzău, Covasna, Vrancea, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Sibiu, Alba, Argeş, Vâlcea, Hunedoara, Gorj, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Tulcea şi Constanţa.

De asemenea, ANM şi a emis o atenţionare Cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului în zona de litoral a judeţului Constanţa. Potrivit ANM, în după-amiaza şi seara zilei de marţi (30 noiembrie), în zona de litoral a judeţului Constanţa vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80-90 km/h.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult