Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod portocaliu de averse şi vijelii în mai multe regiuni, vineri. Zonele vizate

Furtunile puternice au făcut prăpăd în mai multe localităţi din judeţul Bihor. După o ploaie de câteva minute, străzile au fost inundate.

Apa a intrat în curţile oamenilor. De altfel, în acea zonă a fost emis cod portocaliu de viituri pe un afluent al Crişului Repede.

Mai multe persoane au cerut ajutor la 112. Iar la Oradea, o baracă din lemn a luat foc după ce a fost lovită de trăsnet. Șapte județe din vestul ţării sunt şi acum sub cod galben de vreme instabilă.

Cod portocaliu de vijelii

Localităţi din judeţele Caraş-Severin, Arad, Bihor şi Timiş se vor afla sub atenţionări nowcasting Cod portocaliu de averse şi vânt puternic în următoarea oră şi jumătate, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Astfel, până la ora 17:00, în zone din:

- Caraş-Severin (în: Reşiţa, Târnova şi Ocna de Fier)

- Arad (îndeosebi în: Beliu, Craiva, Cermei şi Hăşmaş),

- Bihor (la: Tinca, Holod, Cociuba Mare, Şoimi, Olcea, Uileacu de Beiuş, Husasău de Tinca, Căpâlna, Salonta, Tulca, Mădăraş şi Mădăraş; Salonta, Tulca, Mădăraș, Mădăras; Biharia, Borș, Paleu)

- Timiş (în: Făget, Bethausen, Dumbrava, Traian Vuia, Balinţ, Mănăştiur, Bârna, Ohaba Lungă, Bara şi Secaş) se vor semnala averse cu caracter torenţial, ce vor acumula peste 35- 45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină de dimensiuni medii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult