Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod galben și portocaliu de caniculă în aproape jumătate de țară. Temperaturile vor ajunge și la 40 de grade. Hartă

Meteorologii avertizează că ziua de miercuri este caniculară, fiind emise avertizări cod galben şi cod portocaliu. În Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei şi sud-vestul Munteniei temperaturile ajung la 40 de grade.

Potrivit ANM, miercuri, este cod galben de caniculă în nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul, centrul şi sudul Munteniei. Temperaturile maxime vor fi în general de 35-37 de grade.

Este cod portocaliu în Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei, unde va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

„Temperaturile maxime vor fi de 38-40 de grade. Minimele vor fi de 21-22 de grade, izolat de până la 24-25 de grade în Dealurile de Vest şi vor caracteriza o noapte tropicală”, anunţă ANM.

Citește și
canicula
Un nou val de caniculă lovește România. Cod portocaliu și galben în mai multe județe. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade
Cod galben și portocaliu de caniculă în Banat

Şi joi va fi caniculă, fiind emise avertizări cod galben şi cod portocaliu.

„În Banat, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 38-39 de grade, iar minimele de 21-22 de grade, izolat de până la 25 de grade în Dealurile de Vest şi vor caracteriza o noapte tropicală”, arată ANM.

Codul galben prelungit și vineri

Vineri, 16 august, va fi în vigoare un Cod galben de vreme caldă în zone situate în nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Munteniei şi în nordul Olteniei. Maximele vor varia între 35 şi 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Totodată, un Cod portocaliu de caniculă va acoperi judeţe din Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi din sud-vestul Munteniei. Valorile termice de peste zi vor fi de 38 - 39 de grade, în timp ce nopţile vor fi tropicale cu 20 - 22 de grade în termometre, izolat până la 25 de grade în Dealurile de Vest.

ANM precizează că fenomenul de caniculă va persista şi după perioada de avertizări, în vest, sud şi pe arii mai restrânse în centru şi est, unde şi disconfortul termic va fi ridicat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult