Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod galben de vijelii în 17 județe din țară. Anunțul meteorologilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea s-a stricat în jumătatea de vest a țării, unde plouă torențial. Este cod galben de vijelii în 17 județe, iar meteorologii anunță că se face neobișnuit de frig.

Temperaturile scad mâine și cu 12 grade și vor ajunge sub pragul înghețului în depresiuni.

Parcă ne vine greu să credem că vom vedea brumă prin estul Transilvaniei, când zilele acestea am fost foarte aproape de pragul caniculei, mai ales prin sud, dar de vină este o masă de aer rece, polar, care a coborât spre zona noastră, deși acest lucru se întâmplă, de regulă, iarna.

De acolo vine și se ciocnește de valul de căldură african, care ne-a învăluit până acum. Ciocnirea va genera instabilitate și deja s-au produs câteva furtuni în vestul țării, cu fulgere și grindină.

Avem, așadar, un cod galben de vijelii pentru 17 județe din vest-sud-vest, valabil până miercuri la ora șase dimineața. Atenție că, în unele zone, se pot forma viituri rapide.

Citește și
Zapada
Temperaturile vor scădea semnificativ în toată ţara. Ninsori și vânt în zonele montane

Vremea se va răci accentuat, astfel că, mâine noapte, pe la Miercurea Ciuc și în alte zone de depresiune, vor fi minus două, minus trei grade, iar dimineața apare și bruma.

Mare atenție și la vânt, este cod galben până miercuri seară la ora nouă în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, iar în Carpații Meridionali și Orientali, rafalele vor avea 100 km/h în zonele înalte. Vestea bună e că acest episod de vreme rea nu ține mult, iar de joi vremea începe să se încălzească.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult