Modifica setarile cookie
Toate categoriile

HARTA. Autoritățile sunt în alertă. Ciclonul mediteranean aduce ploi și furtuni. Sudul României este vizat în mod special

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritățile sunt în alertă în urma avertizărilor meteo. Un ciclon mediteranean este așteptat să aducă ploi și furtuni în toată țara.

Sudul este vizat în mod special. Digurile din zona Dunării sunt supravegheate și întărite, în timp ce, în Capitală, responsabilii iau și ei măsuri. În Teleorman, în zona Islaz Moldoveni, echipajele de intervenţie rapidă de la Apele Romane au creat un dig mobil din panouri de aluminiu, lung de 540 de metri.

Suplimentar s-au pregătit saci şi materiale de intervenţie și pentru alte localităţi. Mircea Fechet, Ministrul Mediului: ”Am dispus la Apele Române în special să se asigure echipamentele și utilajele şi personalul. Toată lumea să fie pregătită pentru intervenţie. Suntem în alertă, am rugat colegii, să acorde o atenţie deosebită zonei Galaţi, pentru că a fost afectată de inundaţii, iar albiile multor râuri sunt colmatate”. Vineri a fost vreme de vara, cu temperaturi care au depăşit 33 de grade. Sâmbătă, potrivit meteorologilor un val de aer rece se va îndrepta către țara noastră, iar de duminică, temperaturile vor scădea brusc, chiar şi cu 15 grade. Avem o masă de aer polară coborâta dinspre nord şi un aer foarte cald african. Când va ajunge în zona Mediteranei, care este foarte caldă, se vă produce aceasta ciclogeneză și acel ciclon, ajutat de circulaţia generală va avansa către România. Duminică toată țara se va află sub cod galben de vânt și ploaie, iar județele din Muntenia și Oltenia sub cod portocaliu.

În funcție de cantitatea de precipitații, meteorologii nu exclud să emită chiar un cod roșu.

Meteorolog ANM: ”Până luni vom avea practic ploi în toată țara, la fel și intensificări ale vântului Rafale în general de 45 65 km la oră. Ba chiar mai mult în Moldova și în estul Munteniei putem depăși de duminică după-amiaza și 70 km la oră”. Pentru că Bucureştiul va fi puternic lovit de ciclon, autorităţile locale au luat măsuri. Poliția Locală a început o acțiune de verificare a siguranței panourilor publicitare, schelelor și a corturilor amplasate pe domeniul public. Deținătorii acestora au fost contactați, pentru a se asigura că structurile sunt bine fixate, astfel încât să nu reprezinte un pericol în timpul furtunii.

Citește și
Harta Ciclon
Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp

Iar primăria Capitalei a dispus curățarea rigolelor și a canalelor de frunze și alte resturi vegetale, pentru a preveni inundațiile și acumulările de apă. Inspectorarul pentru Situaţii de Urgentă a anunțat că a pregătit mesaje de avertizare pentru populaţie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult