Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Cupola de foc” va acoperi aproape toată România. ANM a extins avertizarea de caniculă | HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineață, noi avertizări Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, valabile în aproape toată țara.

Potrivit meteorologilor, luni, valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Marți, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade și local 38...39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Cum va fi vremea în București

08.07.2024, ora 10:00 - 10.07.2024, ora 10:00

Potrivit meteorologilor, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Luni, temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade, iar marți va fi de 38...39 de grade. Minima termică va fi de 18...22 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult