Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod roșu de furtună cu grindină de mari dimensiuni, în București. Traficul aerian este afectat. A fost emis mesaj RO-Alert

Mai multe zone din țară sunt lovite de furtuni puternice, vineri seară. În București și în Ilfov au fost emise mesaje RO-Alert

UPDATE: Mai multe bulevarde din București au fost inundate. Furtuna puternică, cu grindină, a doborât și câțiva copaci.

UPDATE: Potrivit BoardingPass, site specializat în ştiri din aviaţie, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din zona aeroportului "Henri Coandă" (Otopeni) din Bucureşti, zborurile HiSky H4256 Timişoara - Bucureşti şi Arkia IZ1295 Tel Aviv - Bucureşti din seara zilei de 13 iunie 2024 au fost deviate pe aeroporturi din Bulgaria.

”Cele două avioane care au aterizat pe aeroporturile din Bulgaria vor fi realimentate şi apoi vor zbura spre aeroportul "Henri Coandă" (Otopeni) din Bucureşti”, arată sursa citată.

De asemenea, mai multe avioane care au ca destinaţie Bucureşti sunt în zonă de aşteptare. Unele dintre acestea, probabil, vor ateriza pe aeroporturi din Bulgaria.

UPDATE: Bucureștiul este sub Cod Roșu de furtună până la ora 00:30. 

Meteorologii anunță grindină de mari dimensiuni, vijelie cu rafale de 70-90 km/h, averse torențiale care vor totaliza 30-40 l/mp, descărcări electrice. 

----

Până la ora 23:40 vo avea loc căderi de grindină de medii și posibil mari dimensiuni, vijelie puternică cu rafale de 70...90 km/h, averse torențiale și descărcări electrice. Observație - fenomenel vor fi mai intense în nordul și nord-vestul municipiului.

Autoritățile au emis și un mesaj RO-Alert.

„Avertizare meteorologică de grindină de dimensiuni medii, posibil mari, bijelie cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale. Perioada de manifestare 22:36-23:40. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire”, se arată în mesaj.

Și localitățile Buftea, Chitila, Otopeni, Chiajna, Clinceni, Mogoșoaia, Ciorogârla, Dragomirești-Vale din Ilfov sunt lovite de grindină de medii și posibil mari dimensiuni, vijelie puternică cu rafale de 70...90 km/h, averse torențiale și descărcări electrice, până la ora 23:15.

„Avertizare meteorologică de grindină de dimensiuni medii, posibil mari, bijelie cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale. Perioada de manifestare 22.25-23.15. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire”, se arată în mesajul RO-Alert primit de cei din zonă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult