Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă ANM: Cod roșu de vreme severă în județele Constanța și Tulcea

ANM a anunțat o alertă Cod roșu de vreme severă imediată în județele Constanța și Tulcea.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă un Cod roşu vizând intensificări ale vântului cu aspect tornadic şi averse torenţiale, valabil în ora următoare pentru mai multe localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea.

 

Astfel, până la ora 14:20, în Cogealac, Mihai Viteazu, Istria şi Fântânele, localităţi din judeţul Constanţa, şi în Baia, Ceamurlia de Jos şi Beidaud din judeţul Tulcea, se vor semnala intensificări puternice ale vântului cu aspect tornadic, cu rafale de peste 80-100 km/h, averse torenţiale din care se vor cumula 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice şi grindină de medii dimensiuni.  

Cod roşu de furtună în Sulina şi Sfântu Gheorghe, până la ora 15:00 Localităţile Sulina şi Sfântu Gheorghe din judeţul Tulcea au intrat sub Cod roşu de furtună până la ora 15:00, potrivit unei noi avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citește și
Cod galben de ploi torențiale în 22 de județe
Weekend cu cod galben de vijelii şi pericol de inundaţii. Prognoza meteo

În cele două localităţi se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula 35 - 40 l/mp în condiţiile în care în zonă în ultimele 6 ore s-au acumulat 80 -100 l/mp.

Vor fi, de asemenea, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi grindină de medii dimensiuni.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult