Modifica setarile cookie
Toate categoriile

20 de județe sub cod galben de vânt puternic. Anunțul meteorologilor în legătură cu vremea în următoarele zile

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod galben de vânt puternic, fiind vizate 20 de judeţe. Avertizarea va intra în vigoare marţi dimineaţă şi este valabilă până miercuri.  

„În cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale de 55...60 km/h, iar pe arii restrânse 70...75 km/h”, a transmis ANM.

În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vor fi rafale de peste 90...100 km/h, determinând temporar transport de zăpadă.

Avertizarea este valabilă în judeţele Alba, Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Vremea în București

În București avem vreme frumoasă și se face puțin mai cald decât ar trebui. Nu prea zărim norii, iar temperatura urcă până la 8 grade. La noapte sunt condiții de ceață, se ating -5 grade la periferie și -3 grade în centrul orașului.

Citește și
apuseni iarna
Vremea azi, 13 februarie. Soare și vreme bună în sudul țării și ninsori în zonele montane

Marți tot vreme frumoasă și puțin mai caldă decât în mod obișnuit. Se ating din nou 8 grade. Dimineața s-ar putea să apară un pic de ceață, apoi avem cer mai mult senin.

Vreme bună avem și miercuri: soare, câțiva nori și în jur de 9 grade pe la amiază. În noaptea următoare se face mai frig și temperatura ajunge la -5 grade.

Joi se anunță o zi însorită, cu un pic de vânt și temperaturi mai ridicate decât ar fi nomal. Maxima ajunge pe la 8 grade.

Vremea la munte

La munte se mai încălzește puțin, dar încă avem valori negative în majoritatea masivelor și ger dimineața, îndeosebi la altitudini mari.

Ziua va fi destul de însorită, dar mai târziu se înnorează și o să ningă slab. Vântul bate mai tare pe creste, în special în Carpații Meridionali și de Curbură.

Marți domină atmosfera închisă. Mai vin câteva ninsori slabe și vântul devine mai insistent. În zona înalta din Carpații Meridionali și de Curbură vor fi rafale de peste 80-90 km/h.

Marți mai sunt ceva fulguieli dimineața, în Carpații Orientali și Meridionali. Apoi se înseninează treptat, dar vântul mai are unele intensificări pe crestele montane.

Ziua de miercuri aduce vreme frumoasă în majoritatea masivelor și temperaturi potrivite pentru data din calendar.

Puteți vedea AICI harta interactivă a calității aerului din România, în timp real. Nivelul de poluare din zona în care locuiești se află la doar un click distanță. Funcția este disponibilă pe stirileprotv.ro cu ajutorul platformei Airly.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult