Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Valea Iadului”, un colț de rai care atrage tot mai mulți turiști. De unde îi provine numele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vă prezentăm acum un colț de rai, chiar dacă numele ar sugera... contrariul!

„Valea Iadului” este o zonă turistică din Bihor, cu atracții diverse, iar cele mai importante sunt cascadele.

Căderile de apă atrag turiști din toată țară, dar și din străinătate.

Valea Iadului, cunoscută sub acest nume din cauza inundaţiilor masive care loveau zona în trecut, este astăzi un loc care atrage mulți turiști, datorită cascadelor spectaculoase.

Începând de la coada Lacului Leşu - care acum este secat, pentru că se lucrează la baraj - şi până la Stâna de Vale, căderile de apă îi farmecă pe turiştii care trec pe acolo.

Deși mulți vizitatori cred că locul nu e suficient de bine promovat, există și o veste bună: zona este cuprinsă într-un program de dezvoltare transfrontalieră, care cuprinde refacerea a aproape 50 de km de drumuri, iar accesul la peisajele turistice va fi mult mai facil.

Citește și
Spania
Stațiunile din Spania preferate de turiștii britanici sunt goale. „O ducem rău, destul de rău”

Nici pensiunile din zonă nu sunt de evitat. Acestea vă așteaptă cu o varietate de meniuri tradiționale.

Octavian Prajă, patron pensiune: „Cârnați de casă afumat, jambon de porc preparat la noi, slănină, putem face un bogracs, avem amenajat, pe malul apei, un fel de foișor."

Turistă: „Suntem prima oară aici, ne place foarte mult. Obișnuim să mergem la Valea Boga. Am mai fost aici iarna la săniuș. Aerul este curat și priveliștea este superbă.”

La doar 17 km distanță este Stâna de Vale, unde se află un parc de distracții - pentru copii și adulți, deopotrivă.

Marius Goina, admin parc de aventură: „Pentru copii, avem parcul de aventură, mai multe trasee de cățărat: avem 3 trasee mov, trei trasee galbene, avem un traseu verde, unul albastru, pentru avansați."

O excursie în zona Valea Iadului - Stâna de Vale nu costă mult, însă în mod sigur va lăsă amintiri unice...

Valea Iadului se află la aproximativ o oră de mers de Oradea, iar accesul se poate face din trei direcții: drumurile naționale care vin dinspre Cluj, Deva, sau dintre barajul Drăgan.

Dacă mergeți în zonă, este bine să stați de vorbă cu localnicii, care vă pot indică mai clar toate frumusețile care merită vizitate.

Deși vorbim despre o zonă impresionantă, numele - deloc îmbietor - i se trage se pare din trecut, când locul a fost măcinat de inundații masive.

Acum însă, pare mai potrivit să îi spunem "Valea Raiului", iar dacă petreceți mai multe zile acolo, există posibilități de cazare decente, cu prețuri care nu ajung până la o sută de lei, pentru o noapte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult