Zona spectaculoasă cu conace și castele unde turiștii se pot relaxa în voie
Your browser doesn't support HTML5 video.
În inima pădurii, în Munții Gurghiului, pe alocuri mai sunt câteva petice de zăpadă. Dar covoarele de ghiocei stau dovadă că primăvara s-a instalat, iar razele soarelui îi răsfaţă pe cei care pornesc la pas pe poteci, printre brazi impunători. Castelul de Vânătoare de la Lapușna a fost construit de Regele Ferdinand, iar în timpul regimului comunist a devenit loc de întâlnire pentru lideri importanţi. Acum uşile sunt deschise turiştilor, care au parte şi de o lecţie de istorie acolo.
Arhitectura aminteşte de Castelul Peleș. Oaspeţii au la dispoziţie şi o sală de jocuri.
Pe Valea Regilor, aşa cum este cunoscută zona, au apărut şi pensiuni ridicate de oamenii locului.
Când vine vorba despre mâncare, la mare căutare este păstrăvul. Iar din farfurie nu lipsesc mămăliga şi brânza.
La aproape 1.000 de metri altitudine, doritorii se pot simţi că în tabără. Aşa că o plimbare cu bicicleta este binevenită, mai ales că pe acolo au fost construiţi 20 de kilometri din cunoscutul drum care uneşte - Via Transilvanica.
Valea Regilor poate fi o destinaţie de vacanţă perfecta mai ales în aceste vremuri cu restricţii şi temeri. Locurile de poveste se află la aproximativ 90 de kilometri de Târgu Mureş. Şi, odată ajunşi acolo, vă puteţi bucura de aer curat şi plimbări pe poteci şerpuite. Castelul din Gurghiu poate fi vizitat, însă în Castelul Lăpușna aveţi ocazia să înoptaţi. În cele 20 de camere pot fi găzduite 40 de persoane. Dar poate fi închiriat doar integral cu 3.000 de lei.
La pensiunile din zonă, pentru o noapte de cazare veţi scoate din buzunar aproximativ 150 de lei, iar în tabără 50 de lei.