Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de turiști au împânzit pârtiile din Poiana Brașov. Buget ”nelimitat” pentru unii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Duminică, la munte, a mirosit a fericire, departe de luptele aprige duse prin magazine şi bucătarii. Deşi nu a nins, cei mai mulţi au încercat pârtiile şi s-au răsfăţat apoi cu vin fiert şi mâncăruri de sezon.

În Poiana Braşov lumea chefuieşte deja după ce Moş Crăciun a aterizat pe pârtie în sania trasă de cai şi a împărţit dulciuri. Iar spectacolul a fost întregit de tradiţionala coborâre cu făclii aprinse.

300 de instructori de schi, jandarmi montani şi salvamontişti au coborât Pârtia Bradu cu făclii aprinse.

Înainte de acest moment, Moş Crăciun a venit cu sania plină de cadouri.

Deşi seara s-a încheiat magic, duminică, vântul, care a bătut foarte tare, a dat peste cap programul instalaţiilor pe cablu. "A fost destul de aglomerat în prima parte a zilei pentru că nu mergea gondola şi toată lumea se înghesuia pe o singură pârtie", spune un turist.

"Au fost la început puţine probleme cu vântul, dar acum e ok, ne-am dat pe Pârtia Lupului şi după aceea am venit aici", spune un alt turist. Lapoviţa şi ceața densă nu i-au ţinut însă pe turişti în camere.

Citește și
viscol
Cod galben de ninsori şi viscol în două județe. Atenționare nowcasting de la ANM

"Suntem veniţi de ieri, stăm până se termină sărbătorile. Nu ne-am gândit la buget. Nelimitat", spune o turistă. Şi pe pârtia Kalinderu din Buşteni era forfotă: vin fiert, zâmbete şi mulţi oameni fericiţi. Aici ski pass-ul pentru o zi costă 140 de lei. Copiii au reducere de 50%. "Echipamentul merge undeva la 25 de lei pentru schi şi cam 35 de lei pentru placă. Preţurile sunt mai mici la Buşteni decât în alte staţiuni", spune un reprezentant centru închirieri. "De mult n-am mai prins zăpadă. Vin în fiecare an la Buşteni de sărbători şi anul acesta este chiar senzaţional, este multă zăpadă", spune o turistă. "În partea superioară a pârtiei Kalinderu veţi găsi amenajată o pârtie pentru săniuţe, pregătită pentru turiştii noştri, acolo avem şi o cabană unde pot servi o băutură caldă, sandwich-uri", explică Gabi Drilă, administratorul Domeniului Schiabil Bușteni.

Însă toată această poveste de iarnă are mereu un început: drumul pe Valea Prahovei. Cel mai rău a fost la ieşirea din Sinaia către Buşteni.

Reporter: - Cum se merge?

Șofer: - Groaznic.

Reporter: - Cât prindeţi la oră?

Șofer: - Doi kilometri.

"Suntem plecaţi de 4 ore. Cred că facem Crăciunul aici, la Buşteni", a spus un alt șofer.

Mulţi şi-au luat pachete care includ şi Crăciunul, dar şi Anul Nou, aşa că se vor întoarce acasă abia pe 5 sau 6 ianuarie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult