Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de copii au descoperit frumuseseţea peisajelor din Țara Moților, în tabăra de la Arieșeni

Your browser doesn't support HTML5 video.

Experienţă inedită pentru zeci de copii din toată ţara, care au descoperit frumuseseţea peisajelor din Munţii Apuseni şi tradiţiile locului.

Timp de o săptămână, tinerii veniţi în tabără au luat la pas peşterile, cascadele şi au vizitat casele moţesti.

Cel mai interesant pentru ei a fost să descopere tradiţiile din inima Apusenilor şi să cioplească în lemn sau să ţeasă la război, aşa cum făceau bunicii noştri.

Peste 50 de copii din Alba, Cluj, Argeș, Olt și Ialomița au avut parte de o săptămâna de vacanță unică în mijlocul naturii. În tabăra de la Arieșeni ei au descoperit farmecul Țării Moților.

Elevii au vizitat Peștera Urșilor, Peștera Meziad, Ghețarul de la Scărișoara, Groapa Ruginoasa și au aflat cum se țese la război sau cum se cânta la tulnic.

Citește și
muntii apuseni
Locul ideal pentru o vacanță de primăvară tihnită. Prețul unei nopți de cazare

Robert Iordache - elev: „Mi-a plăcut foarte mult autenticul zonei eu am fost în trecut în zona asta și nu am apucat să simit fiecare respirație a Ardealului și a Țării Moților. Ni s-au prezentat niște materiale legate de cum își făceau hainele cu ajutorul războiului de țesut, cum făceau tulnice."

Zona pitorească este înțesată de obiective turistice unice, de la peșteri și cascade, până la casele tradiționale din Apuseni.

Loredana - elevă: ”Cel mai mult mi-a plăcut Ghețarul de la Scărișoara și Groapa Ruginoasa."

Cu toții au fost fascinați de frumusestea ireală a locurilor.

Iulia Țăran - elevă: „Drumețiile au fost foarte frumoase, zona e foarte diferită, am învață multe despre tradiții."

Silvia Moldovanu - profesor: „Această tabără a fost o oportunitate nemaipomenită pentru copiii care provin din medii sociale diferite să vadă locuri pe care nu le-au mai văzut niciodată ."

După atâta drum, micii temerari au fost serviți cu plăcinte moțești.

Vacanța de basm a copiilor s-a încheiat după o săptămână, cu un foc de tabără. Totul a fost organizat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult