Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Ca astăzi n-am întâlnit în nicio zi.” Valea Prahovei, inundată de turiști dornici să meargă la schi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea perfectă și zăpada bine bătătorită i-au îndemnat pe mulți români să pornească spre stațiunile montane încă din primele ore ale zilei.

Pe Valea Prahovei s-au format lungi coloane de mașini și chiar dacă la intersecții sunt echipaje de poliție, nu pot face nimic pentru a-i ajuta pe șoferi să ajungă mai repede la destinație.

Știau că va fi aglomerat, dar nici chiar așa, spun șoferii, aflați în coloană pe DN1. Primele ambuteiaje au apărut pe centura Ploieștiului, apoi s-a circulat bară la bară de la ieșirea din Câmpina până la Brașov. Șofer: „Sincer nu ne așteptam. Ne-a surprins neplăcut. Efectiv am rămas perplex când am văzut ambuteiajul care este cu Dumnezeu înainte.” Șoferiță: „Facem foarte des drumul acesta și ca astăzi n-am întâlnit în nicio zi.”

Șofer: „E groaznic. Sper să facă și ei ceva, dar n-au ce să facă.” Nici rutele ocolitoare pe la Breaza sau Șotrile nu au fost o soluție. Și aceste drumuri județene s-au trasformat într-o mare parcare. Iar cei care au ales să ajungă la Brașov prin Vălenii de Munte, Cheia, Săcele au circulat cu viteză redusă.

Cei mai harnici turiști au ajuns în Poiana Brașov înainte de deschiderea caselor de vânzare a cartelelor de schi. S-au așezat la coadă și au așteptat, fără să le pese că afară erau -10 grade celsius.

Citește și
trafic, aglomerat
Aglomerație pe drumurile către mare și munte. Coloane de maşini în mai multe zone

S-a instalat deja atmosfera de vacanță. Oamenii au ajuns pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvaru și sunt foarte multumiți. Zăpada e perfectă, iar vremea superbă, cu soare și temperaturi plăcute.

Pe aleile din stațiune a început vânzoleala. Prețurile sunt acceptabile. La un hotel de 4 stele, o cameră dublă costă circa 100 de euro pe noapte. Pachetele turistice includ cina cu mâncare tradițională, petreceri cu muzică live și acces la SPA.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult