Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vânătoare de ouă de Paşte, la Peleş. Preţul uriaş la care poate ajunge unul încondeiat

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost veselie mare miercuri la castelul Peleş. O mulţime de fetiţe şi băieţi au pornit la vânătoare de ouă. 500 au fost puse în joc, însă organizatorii le-au ascuns cu multă pricepere prin iarbă şi în tufe.

Priviri agere şi mâini iuţi. De asta au avut nevoie cei 200 de puşti care au zburdat astăzi pe pajiştea de la Peleş. Unii copii nu s-au dat bătuţi până nu şi-au umplut coşul.

Inclusiv cei care au rămas cu tolba goală au fost premiaţi la final. Toţi participanţii au primit câte un iepuraş de ciocolată.

Dana Voitescu, director Relaţii Publice Muzeul Peleş: "Peste 500 de ouă colorate au fost răspândite pe pajiştile de la Castelul Peleş. Le-au găsit pe toate."

Odată încheiată vânătoarea, copiii au pictat şi decorat toate ouăle.

Citește și
targ de paste
Ouă de lemn vopsite, coșulețe împletite sau iepurași de pânză, la târgul de Paște de la Sibiu

Nici cei care au ajuns la Castelul Bran nu s-au plictisit. Turiştii au învăţat să încondeieze ouă. Pentru un singur ou, meşterii lucrează câte 4-5 ore. Cu cât este mai mic, cu atât se complică lucrurile. Se colorează ceară de albine, cu culori cerate şi apoi rămâne aplicată pe ou.

Uni dintre cei care practică meşteşugul fac asta şi de 45 de ani. Un ou încondeiat poate să coste şi 100 de euro, numai că turiştii au putut să păstreze astăzi, gratuit, rodul muncii lor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult