Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mocănița de pe Valea Hârtibaciului a fost readusă la viață. Imagini de poveste așteaptă să fie redescoperite

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mocănița din Valea Hârtibaciului a revenit în acest weekend pe linia dintre Sibiu și Agnita, grație unor voluntari inimoși.

Aceștia încearcă de câțiva ani să salveze calea ferată îngustă care traversează una dintre cele mai pitorești zone din regiunea Sibiului. Mii de turiști îi descoperă cu încântare frumusețea, după o plimbare cu mocănița.

Mocănița care traversează Valea Hârtibaciului circula din nou pe traseul dintre Sibiu și Agnita după o absență de 19 ani.

Linia de cale ferată dintre Sibiu și Agnita este întreținută de câțiva voluntari.

Diana Niță, voluntar: "Eu învăţ să conduc locomotiva, învăț să fiu mecanic şi alimentez cu apa, ung piesele care se mişcă, alimentez cu lemn şi cărbune".

Citește și
avion
Opt turiști au fost depistați pozitiv cu Covid-19 după ce au fost cu avionul în vacanță

Radu Tompa, voluntar: "Toţi am învăţat cam de toate, trebuie să schimbăm traverse, să construim clădirile, să reparăm vagoane, trebuie să reparăm sculele cu care lucrăm, intodeauna învăţam ceva nou".

Voluntarii vor ca acest traseu al mocăniţei să intre în circuitul turistic. Proiectul a primit recent şi o finanţare nerambursabilă de 110.000 de euro, bani care vor ajuta la cumpărarea unei mici locomotive și restaurarea unor vagoane. Momentan este închiriată ocazional o mocăniță pentru călătoriile din weekend.

Mihai Blodor, Asociaţia Prietenii Mocaniției: "Pentru transport dar turistic. Astfel se poate revigora puţin zona asta uitată de lume. E cea mai verde zonă din judeţul Sibiu, cu bisercile acestea fortificate care răsar peste copaci".

Valea Hartibaciului este una dintre cele mai pitoreşti şi nexplorate zone din judeţul Sibiu. O plimbare cu Mocănița costă 30 de lei de persoană.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult