Bucovina, plină de turiști în minivacanța de 1 Decembrie. Zăpada depășește 20 de centimetri
Your browser doesn't support HTML5 video.
Oamenii calzi, mâncarea delicioasă, și peisajele cu creste domoale și pudrate cu zăpadă, sunt atuurile zonei. Nici prețurile nu au urcat în această perioadă.
Pentru cei care au tânjit după iarnă, un traseu cu ATV-ul la peste 1600 de metri altitudine, în Munții Călimani, a fost primul lucru pe care l-au făcut când au ajuns în Bucovina. Stratul de zăpada depășește 20 de centimetri și nu dă semne că se va topi prea curând. Drept răsplată pentru că au ajuns în vârf, turiștii au fost recompensați cu slănină și țuică.
Și tocmai pentru că s-au anunțat ninsori și mari șanse pentru o vacanță albă, Bucovina s-a umplut de turiști în vacanța de 1 Decembrie, chiar mai mulți, cu aproximativ 10% față de anul trecut.
Majoritatea s-a orientat spre satele de la poalele munților unde se pot bucura în tihnă de natură, dar și spre Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Putna, locuri cu povești aparte.
Turist: „Ne-am cazat la Vatra Dornei. Astăzi am făcut Transrarăul. Diseară petrecem puțin.”
Pe lângă crestele domoale doldora de zăpadă, un atu al Bucovinei este bucătăria. Puțini turiști pot să își refuze o tochitură bucovineană sau un păstrăv la cuptor.
Petrică Negrea, proprietarul unui hotel de pe Rarău: „Nu am făcut pachete și nu am scumpit prețurile pentru această perioadă. Prețul pe cameră este de 290 de lei cu mic dejun inclus, iar un apartament este de 560 de lei cu mic dejun inclus.”
În pensiuni, prețurile sunt ceva mai mici și variază între 160 și 270 de lei camera pentru o noapte. În cazul pensiunilor care oferă plimbări cu atv-ul și cu ghid pe munte sau alte activități, tariful pentru o noapte de cazare urcă la 600 de lei.