Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stăm pe adevărate comori, dar nu le exploatăm. Stațiunile balneare ar putea aduce României sute de milioane de euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

România are comori sub pământ care i-ar putea aduce sute de milioane de euro, dar responsabilii le lasă acolo din lipsă de investiții. Sunt zonele cu potențial geotermal, unde multe stațiuni așteaptă să fie modernizate și readuse în circuitul turistic.

În locurile în care banii au venit la timp, se ridică noi hoteluri peste apele fierbinți și binefăcătoare.

Lângă Brăila, chiar la intrarea în stațiunea Lacu Sărat, un resort balnear premium va fi inaugurat în mai puțin de o săptămână.

O investiție binevenită pentru stațiunea susținută doar de biletele de tratament acordate de casele de pensii.

Un om de afaceri cu investiții în agricultură și în stații de carburanți a pariat pe celebrul nămol cu calități sapropelice din zonă, a cumpărat un hotel vechi și l-a scos din uitare cu 20 de milioane de euro.

În 2 ani și jumătate, totul s-a transformat. Au apărut 185 de camere, 60 de cabinete medicale, 4 săli de evenimente, 5 piscine, 6 restaurante și 2 locuri de joacă.

Citește și
Sovata s-a schimbat radical. Cum arată stațiunea, după ce afaceriștii străini și români au investit milioane de euro
Sovata s-a schimbat radical. Cum arată stațiunea, după ce afaceriștii străini și români au investit milioane de euro

Medic centru balneo: Băi cu nămol sapropelic, care are proprietăți miraculoase pentru diverse patologii. Folosim apă sărată direct din Lacu Sărat. Complexul are și o cramă, un restaurant și o plaja cu o mie de șezlonguri.

Vestite în perioada interbelică, și Băile Sărate de la Ocna Mureș au fost readuse la viață, după ce autoritățile locale au investit aproape 7 milioane de euro.

Cu acești bani a fost construit un complex pe mai bine de 6.500 de metri pătrati, cu mai multe bazine cu apă sărată și dulce, 8 săli de tratament, cabinete medicale și de recuperare, dar și bazine exterioare și un restaurant.

Primar Ocna Mureș: Sperăm să devenim ceea ce am fost cel puțin în perioada interbelică. Pentru localitate înseamnă revigorarea turismului din Ocna Mureș.

Director complex balnear: Sezonul care urmează se arată unul foarte bun, ca și grad de ocupare.

La câțiva km distanță, în stațiunea Băile 1 Mai, proprietarii de pensiuni fac și ei ultimele pregătiri în așteptarea turiștilor.

Proprietar pensiune: Doar în weekend-ul care urmează, previziunile sunt la 4-5 mii de turiști. Foarte multe telefoane, chiar foarte multe telefoane, ca niciodată, am întrecut Băile Felix.

Și primăria din Sânmartin, comună de care aparțin cele două stațiuni balneo, a accesat, la rândul ei, bani europeni - aproape 4 milioane de euro - pentru reabilitarea infrastructurii de la Baile Felix și 1 Mai.

Operatorii din turism spun că cea mai mare problemă o reprezintă prețul mare al energiei. Totuși, ca să nu își îndepărteze oaspeții, vor mări tarifele doar cu 12-15 procente.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult