Turiștii sunt încântați de peisajele de vis de la Lacul Bicaz: ”E foarte frumos. Splendoare”. Care sunt prețurile
Your browser doesn't support HTML5 video.
Zona este în plină dezvoltare, așa că după o plimbare în natură, cu barca sau pe traseele din pădure, puteți lua masa într-un decor de vis. Iar seara puteți trage la una dintre multele pensiuni cochete ridicate în zonă.
Imediat cum părăsești orașul Bicaz și urci spre baraj, se deschide un superb traseu de 20 de kilometri, pe marginea lacului Izvorul Muntelui.
Acumularea de apă, cunoscută mai ales că Lacul Bicaz, este una dintre construcțiile realizate cu sacrificii înainte de 1989.
Aproape 20.000 de oameni au fost nevoiți să-și lase gospodăriile, după ce 22 de sate au fost strămutate pentru a face loc barajului. Acum aici este o zona turistică apreciată de multă lume.
”Reporter: A câta oară treceți pe aici? Augustin Pintea, turist: A 30-a oară, domnule. E foarte frumos. Splendoare”.
Lucian Pintea, turist: „Zonă turistică, frumoasă, în fiecare an venim, e super ok”.
Vizitatorii pot afla istoria locului în timpul unei plimbări cu vaporașul. Ana Maria este din Iași și a ales această zonă pentru aniversarea zilei de naștere, alături de familie.
”Reporter: Cum ai ales acest loc să îți sărbătorești ziua? Ana Maria: Mi s-a părut special și un loc în care nu am mai fost. Este superb totul”.
Pentru 30 de minute cu vaporașul, adulții plătesc 20 de lei, iar copiii - 10 lei. Pentru cei sub 3 ani, este gratuit. Alții preferă distracții ceva mai animate, în ambarcațiuni de mici dimensiuni.
Păstrăvul cu mămăliguță, cea mai căutată mâncare
Iar după o plimbare pe apă sau un traseu în pădure, puteți face un popas la una dintre zecile de terase aflate pe marginea lacului.
Unele oferă o panoramă în culori de vis: verdele smarald al apei completează văzduhul albastru pe care se proiectează în zare, semeț, Ceahlăul.
Mihaela Nan, turistă: „E super frumoasă zona. În zona asta nu am fost niciodată și îmi place foarte mult”.
Turiști: ”Totul e superb”.
Peștele e cap de listă în meniuri.
Bucătăreasă: „Cel mai căutat produs de la noi din zonă este păstrăvul cu mămăliguță, saramură și usturoi”.
Cei care vor să rămână peste noapte în zona pot alege una dintre pensiunile unde veți fi primiti cu brațele deschise.
Viorel Munteanu, proprietar pensiune: „Avem 12 camere cu pat dublu și bucătărie tradițională, terasă și vaporașe cu care pot face agrement pentru admirarea peisajului din zonă. Totdeauna de la noi turiștii au plecat mulțumiți”.
Proprietar pensiune: „Prețurile pleacă de la 180 de lei pe noapte și foarte important turiștii caută liniștea la noi și aceast priveliște minunată de care ne putem bucura”.
Chiar și drumul spre casă poate fi un prilej de încântare, dacă o luați prin Cheile Bicazului. Stâncile ce se înalț deasupra șoselei îți taie pur și simplu răsuflarea, iar apele repezi de munte întregesc peisajul de o frumusețe rară.
Numărul turiștilor crește de la an la an
Numărul turiștilor care vin în zona Lacului Bicaz crește de la an la an, iar investitorii au prins curaj.
Cabanele mici de lemn au fost înlocuite cu pensiuni moderne, iar turiștii au acum mai multe opțiuni, la prețuri rezonabile. Așa că, la sfârșit de săptămâna, este greu să găsești mai mult de o cameră sau două libere.
Prețurile pleacă de la 100 de lei, la pensiuni, unde vă puteți bucura de mese pregătite de localnici.
Turiștii spun că peisajul și liniștea sunt argumente puternice pentru a reveni.
Iar dacă stați mai multe zile puteți face expediții pe masivul Ceahlău, puteți vizita bisericile de lemn, vechi de secole, mănăstirea Durău sau cascada Duruitoarea, aflată nu departe de lăcașul de cult.
Drumul spre Lacul Bicaz nu ridică mari probleme, așa că nu trebuie să fii un șofer experimentat pentru a te bucura de o călătorie sigură și, cu siguranță, plăcută.