Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turiștii străini preferă cabanele izolate, ca să admire peisajele montane din România

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cabanele izolate de la munte, cu vederi superbe, sunt la mare căutare nu doar în perioada sărbătorilor. Multe din ele sunt închiriate deja şi pentru vara acestui an.

Oaspeţii români, dar şi străini, fac rezervare cu luni bune înainte. Cele mai atractive locuri de cazare sunt cele situate la liziera pădurii ori pe munţi, la atitudine, cu panoramă. Se închiriază cabana în întregime, iar preţurile încep de la 600 de lei pe noapte.

Un grup de englezi s-a orientat spre un loc ceva mai izolat, pentru a uita de aglomeraţia din Londra. Au plătit 1000 de lei pe noapte pentru o cabană din Predeluț, la doi kilometri de castelul Bran. Construită complet din lemn, are un living înalt, cu faţada vitrată pe trei etaje, astfel că din orice colţ al clădirii poţi admira peisajul.

Turistă: „Am ales locul ăsta pentru că e superb. Zăpada este minunată şi e totul aşa pitoresc. E o plăcere să stai. Este un loc intim, alegi cu cine vrei să stai. Noi locuim în Londra şi e o mare diferenţă, aici e relaxant."

Din mansardă, turiştii au panorama spre trei oraşe: Braşov, Râşnov şi Zarneşti, situate la poalele munţilor cu creste înzăpezite. Un alt criteriu la care sunt atenţi cei veniţi în grupuri în vacanţă este să aibă living şi bucătărie încăpătoare.

Citește și
hotel si biserica gheata Balea
Bâlea Lac, destinaţia preferată a amatorilor de ski extrem. A apărut şi o biserică de gheaţă

Turist: „Este foarte pitoresc în zona asta. Îmi place că are şi multă istori. Caut ceva diferit faţă de locul de acasă, iar cabana asta e extravagantă."

Emanuela Butnaru, proprietară: „Rezervările se fac cu două - trei luni înainte. În prezent, primul weekend disponibil este la sfârşitul lunii martie şi pe perioada de vară suntem aproape în totalitate rezervaţi.”

În Azuga, departe de zarva pe de DN1, un drum mărginit de brazi ne duce chiar sub pădure, la o altă cabană. E construită din lemn şi piatră, şi este mobilată cu piese vechi de peste 100 de ani. Odată ajuns în acest loc, ai cel mai plăcut sentiment, în momentul în care te cufunzi în canapea şi admiri Bucegii acoperiţi de zăpadă. De aici, pe o scară de lemn, ajungi direct în camere. Unele au privelişte spre pădurea de brazi, altele spre munţi.

În cabana încap 14 persoane care pentru o noapte plătesc 2000 de lei. Dacă grupul este mai mic, de doar 6 persoane, preţul scade la 900 de lei.

Turist: „Intimitate, liniște, cam astea sunt criteriile pe care le căutam. Peisajul e important, dar poate să fie peisaj destul de fumos şi să fie multă gălăgie în zonă ori mare aglomeraţie, să fie mai retras şi o privelişte bună, cât mai linişte."

Atenţie, însă! Pe Internet, multe dintre anunţuri promit linişte şi intimitate, dar în realitate locurile de cazare sunt aşezate la străzi principale, intens circulate. Dacă faceţi rezervările online, asiguraţi-vă că pozele şi informaţiile sunt reale şi citiţi cu atenţie comentariile scrise de turişti care au mai fost în locul respectiv.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult