Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zăpadă perfectă pentru sporturile de iarnă. La Cota 2000 în Sinaia, peisajul este copleșitor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea de sâmbătă, 6 martie, ne-a arătat că doar în calendar este primăvară. Stratul de zăpadă de pe munți este perfect pentru schiat, iar la Cota 2000 de la Sinaia, administratorii pârtiilor spun că vor putea primi turiști până în mai.

Și, dincolo de bucuria schiorilor, peisajul de pe platoul Bucegilor este spectaculos.

La Cota 2000 în Sinaia, peisajul este copleșitor. Pe văile ușor abrupte stratul de zăpadă are 4 metri. Sunt în total 27 de kilometri de pârtie, dar se schiază doar pe 6 din cele 16 pârtii.

Turist: “E locul unde efectiv te rupi de oraș, aici nu e Sinaia aici sunt Bucegii. E sentimentul ăsta de libertate: zăpada, cer, soare... nici nu ai cum să fii decât cu zâmbetul pe buze toată ziua".

Turist: “E zona cu cel mai lung sezon de schi, zăpada găsim tot timpul, pârtii bune.”

Citește și
placi tectonice pe glob
Bucureşti, "capitala europeană a cutremurelor". Cum se "despică pământul" de sute de ani

Aceiași turiști recunosc, însă, că nu ar fi venit dacă ar fi putut să călătorească în străinătate.

Turist: “Nu ne-am așteptat să fie așa de frumos aici, de obicei nu veneam prin țară, dar din cauza pandemiei nu am avut de ales.”

Pentru cei care s-au plictisit de schiuri sau de placă, s-a inventat snow-kiting-ul. Curenții puternici te ajută să zbori deasupra munților de zăpadă.

Andrei Damian, instructor snowkiting: ”Poți merge de pe o creastă pe alta, poți sa vezi priveliști extraordinare, poți sa ajungi in zone in care cu piciorul sau altfel nu poți ajunge. Pentru Snowkiting ai nevoie de vânt și, clar, să fie o zi cu zăpada.”

Marian Panait, City manager Sinaia: "Și in acest an suntem stațiunea care inchidem sezonul de iarnă. Se va schia, apreciem noi, pana la 1 mai."

Iar după o zi pe munte vă puteți odihni la Cota 1600, la singura cabana ridicată aici, în mijlocul pădurii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult