Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turiştii, dezamăgiţi de staţiunea Predeal. După ce apune soarele, staţiunea pare părăsită

Your browser doesn't support HTML5 video.

La munte, Predealul, stațiunea aflată la cea mai mare altitudine din România, pare locul ideal pentru o escapadă în aceste zile fierbinți.

Postăvarul, Piatra Mare și Bucegii pot fi admirați în toată splendoarea. Dar, în afară de peisaj și de aerul curat şi răcoros, locul nu oferă mai nimic. Stațiunea nu are posibilități de agrement, iar turiștii se declară dezamăgiți și plictisiți.

Declarată de autorităţi staţiunea celor patru anotimpuri, Predealul devine un oraş aproape pustiu de cum se topeşte zăpada. Aşa că puţinii turişti care vin vara nu au cum să îi dea notă 10.

Turist: "Ne plictisim, ne plimbam, nu avem ce să facem altceva. Acum mergem să luăm cina şi după aia somn."

Seara şi când plouă este cel mai rău, spun oamenii.

Citește și
Mica Transalpina din Timis
„Mica Transalpină”, construită lângă Timișoara pe fonduri europene. Ce speră autoritățile

După ce apune soarele, Predealul pare părăsit. La multe hoteluri şi pensiuni luminile sunt stinse. În aşteptarea clienţilor, unele au fost scoase la vânzare.

Străzile sunt pustii, terasele s-au închis deja, iar muzica şi veselia turiştilor au fost înlocuite de maşinile care mai străbat staţiunea.

Primăria din Predeal încearcă de şase ani să termine un centru de agrement cu bazine de înot, sala de biliard, piste de bowling şi terenuri pentru squash.

Firma care a ridicat clădirea nu a respectat termenele, spun reprezentanţii primăriei, care au renunţat la ea. Lucrările au fost scoase apoi la licitaţie de mai multe ori, până când a apărut un constructor.

Problema este că nu are cu cine să semneze contractul. Primarul a fost revocat din funcţie după o condamnare definitivă pentru corupţie, iar viceprimarul şi-a dat demisia.

Problemele oraşului Predeal sunt acum pe umerii secretarului primăriei, care refuza să comenteze situaţia în care se afla staţiunea.

Centrul de agrement care ar fi putut să salveze zona trebuia deschis încă din 2015. Acum este năpădit de buruieni, iar autorităţile au pierdut finanţarea europeană pentru că nu au respectat termenul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult