Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turiștii care ajung în Sovata se pot bucura de un ghid virtual - Visit Sovata

Your browser doesn't support HTML5 video.

Turiștii care ajung acum în Sovata se pot bucura de un ghid virtual. Visit Sovata, aplicația care oferă un tur complet al celui mai sărat lac helioterm din lume, arată frumoasa stațiune și atracțiile sale.

Pe lângă obiectivele turistice din zonă, oferă informații despre cazări și restaurante, și configurează trasee pentru doritorii de drumeții.

Aplicația Visit Sovata a fost lansată de Primăria orașului și de Centrul Național de Informare și Turism, pentru a atrage vizitatorii pierduți după anul de pandemie. Numărul turiştilor s-a înjumătăţit în această perioadă. Cu ajutorul aplicaţiei, cei care ajung pentru prima dată la Sovata, pot afla povestea vilelor în care sunt cazați, pot descoperi atracțiile turistice, dar și unde pot mânca preparate tradiţionale specifice zonei.

Cea mai importantă atracţie este Lacul helioterm Ursu, care are cea mai mare concentraţie salină din lume. Turişti din toate colţurile tării, dar şi din străinătate, au venit dornici de o baie sănătoasă.

În Sovata există şase lacuri în care se poate face baie, iar patru dintre acestea au apă sărată natural. În aplicaţie turiştii pot afla povestea acestor lacuri, dar şi a obiectivelor turistice din zonă. Pe lângă descriere există fotografii şi filmuleţe, toate făcute să îi atragă în zona unde munţii se întâlnesc cu lacurile. Intrarea la ştranduri costă între 20 şi 30 de lei, iar preţul cazărilor porneşte de la 100 de lei pe noapte.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult