Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turismul în vreme de pandemie. Strategiile adoptate de hotelieri pentru a-i atrage pe români

Your browser doesn't support HTML5 video.

Numeroși români vor aprecia în această vară mai mult siguranța decât confortul și vor pleca în concediu cu mașina.

La aceste concluzii au ajuns reprezentanții industriei ospitalității, care s-au reunit într-o conferință, pentru a vedea cum îi pot convinge pe oameni să le calce pragul.

În primul rând, trebuie să afle că pensiunile și hotelurile iau toate măsurile pentru o vacanță fără probleme, iar o mai bună promovare i-ar ajuta pe turiști să descopere frumusețea României.

Emil Munteanu, proprietar de pensiune în Valea Doftanei: "Nu a fost o perioadă uşoară. A fost foarte greu când ţi-ai dat seama că nu poţi să emiţi un bon de cafea, foarte dificil şi pentru echipa să stea acasă şi să nu aibă interacţiune cu clienţii noi deja am pierdut 2 luni şi jumătate aveam rezervări Paște - 1 Mai - vacanța copiilor."

Reprezentanţii hotelurilor şi ai producătorilor locali caută soluţii ca să depăşească această perioadă grea şi au ajuns la concluzia că oamenii trebuie să ştie ce măsuri de siguranţă se iau.

Citește și
Horoscop 12 iunie 2020, prezentat de Neti Sandu. Fecioarele își pot găsi sufletul pereche
Horoscop 23 iunie 2020, prezentat de Neti Sandu. Scorpionii primesc vești importante despre vacanță

Gheorghe Marian Cristescu, CEO-ul unui lanţ hotelier din Polonia: "Am creat un proiect în care hotelurile pot primi un certificat de siguranță și avem peste o mie de hoteluri şi vor organiza campanii de marketing."

Deocamdată, la noi se vorbeşte despre aceste certificate de siguranţă doar în judeţul Covasna, din iniţiativa unor proprietari de conace care au luat măsuri suplimentare de siguranţă.

Ioana Mutu, director de strategie şi dezvoltare în industria ospitalităţii, Dubai: "România s-a promovat extrordinar de puţin pe turism intern chiar dacă avem o ţară frumoasă şi cei din afară se bucură să vină. La noi în loc să se promoveze să mergem la noi la mare sau la munte noi mergem la mare în Turcia, în Bulgaria."

Cristian Cismaru, asociaţia My Transilvania: "Ne bazăm pe ceea ce găsim în sate, oraşe şi avem ca teaser cuvântul "mâncare" pentru a crea un context multisenzorial: guşti, miroși, stai culcat în fân şi trebuie să scoatem oamenii din mediul obişnuit pentru a aprecia ceea ce avem local."

Toţi cei implicaţi în industria turismului spun însă că eforturile lor pot da roade doar dacă sunt susținuți de instituțiile statului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult