Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Distracțiile din Bulgaria. Vizitatorii se plimbă gratis cu mașini electrice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dincolo de mesele îmbelșugate și ofertele all inclusive, bulgarii au înțeles că un turist fericit este cel care nu se plictisește, așa că au investit în terenuri de sport și mașini electrice, cu care vizitatorii se plimbă gratuit.

Cele mai multe sunt făcute cu fonduri europene, pentru că vecinii noștri sunt harnici.

România a atras mai puțin de un sfert din suma disponibilă pentru dezvoltarea turismului.

Stațiunea Albena a reușit să reducă poluarea și traficul, după ce a investit în autobuze electrice, care pot atinge 25 km/h. Transportă turiștii din parcările amenajate în afara stațiunii, până la hotel. Iar pentru plimbările prin stațiune, sunt și alte mașini electrice.

Spre deosebire de litoralul românesc, unde turiștii se plictisesc dacă plouă, la un hotel de 5 stele din Albena pot juca tenis pe zgură. Terenurile sunt bine întreținute și au inclusiv nocturnă. Doar că nu sunt prea folosite în această perioada în care sunt cazați foarte mulți români.

Citește și
bulgari
Românii mănâncă în Bulgaria, apoi se întorc în Mamaia și Vama Veche la distracție

În altă zonă a stațiunii găsim 3 stadioane care se pot lăuda cu o certificare UEFA. Astfel, pot veni echipe de fotbal care plătesc bine pentru cazare și mâncare în timpul cantonamentelor. Bulgarii se laudă cu un gazon la fel de bun ca pe stadioanele mari.

Ca să aibă hotelurile mai mereu pline, bulgarii organizează în afara sezonului estival 3 turnee de fotbal pentru juniori. Își asigura astfel o activitate destul de lungă, produc bani chiar și în extra sezon, în timp ce hotelurile noastre stau de pomană. Culmea, sunt foarte multe echipe de fotbal care vin aici din România, inclusiv din Constanța.

În stațiunile lor, bulgarii au chiar și terenuri de hochei pe iarbă. Dar pentru că în această parte a Europei sunt prea puține echipe de hochei, ingenioși, cei care administrează terenurile le folosesc și pentru alte tipuri de activități.

La Balcic îl găsim pe Myuro, un bulgar de 60 de ani, navigator încă din vremurile comuniste. Își închiriază iahtul său de aproape 14 metri turiștilor, cu 350 de euro pe zi.

Reporter: Ce turiști vin? Myuro: Sezonul acesta sunt mulți turiști români. Dar după luna mai vin și germanii, englezii, cei din România. Reporter: Turiștii din România au bani? Myuro: Da, există mulți cu foarte mulți bani, sunt bogați.

Deși au reușit să construiască această infrastructură uriașă de turism, bulgarii nu se opresc. Modernizează și investesc în continuare.

Uniunea Europeană le-a alocat aproape 200 de milioane de euro până în 2020 ca să-și dezvolte turismul, iar operatorii și-au propus să atragă toți banii, până la ultimul cent.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult