Turism în Bucovina. Unele case vechi au fost cumpărate și transformate în pensiuni de succes
Your browser doesn't support HTML5 video.
Și turiștii nu au întârziat să apară. Cei mai mulți dintre ei spun că odată ce ajung într-o astfel de pensiune, descoperă o poveste, nu doar o simplă camera de cazare.
În Câmpulung Moldovenesc, doi soți au amenajat o pensiune din câteva case bătrânești. Și au însuflețit-o cu mobilier vechi și unelte găsite prin atelier.
Ciprian Savin proprietar pensiune: "Ceea ce vedeți la noi este o colecție de case vechi bătrânești cu o vechime de peste 150 de ani, casa veche unde suntem are o vechime de peste 200 de ani, de la 1820".
Turiștii care se cazează aici pot să vadă, de exemplu, cum arăta casă preotului din satele bucovinene la început de secol 20.
"Turiștii practic trăiesc o experiență inedită de a dormi într-un pat așa cum s-a dormit acum 150 de ani în urmă, să admire un mobilier sau un aparat de radio care este de la începutul secolului 20."
Pas cu pas, turiștii care le-au trecut pragul au învățat să aprecieze o vacanță autentică și relaxantă.
Turist: "Căutam o poveste, nu mai vrem hoteluri, chestii care sunt un brand internațional. Asta ne ajută să ne îmbunătățim din punct de vedere spiritual". Prețurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 45 de euro pentru o camera single și trec de 60 de euro una dublă, cu mic dejun inclus.
În localitatea Valea Putnei, la poalele Munților Giumalău, Florin a ridicat o mică pensiune în care se simte aer austriac. Deși a optat pentru un design modern, a decorat camerele cu mobilier din lemn pe care l-a salvat din casele din Bucovina.
Planul lui Florin a dat roade, iar, de sărbători, pensiunea este plină.
Turistă: "Mergeam pe drum și admirăm priveliștea și am zis acest loc este ca din poveste. " Întreaga pensiune se închiriază cu 350 de euro pe noapte. Turiștii pot descoperi astfel de locuri pe platforma "Discover Bucovina", unde pot lua direct legătură cu proprietarii de pensiuni.