Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turism de aventură în România. Unde sunt cele mai bune afaceri

Your browser doesn't support HTML5 video.

La granița dintre vara și iarnă, turismul de aventură este căutat de amatorii sporturilor extreme și nu numai! Mountain-cart-ul sau tricicleta pe poteci de munte le testează limitele curajoșilor, ca și o întrecere pe pistă de bob!

Sunt doar câteva dintre noile idei ale unor antreprenori, care își atrag clienți de toate vârstele.

Pe Robert l-am găsit la baza de experiență din Izvoare, județul Harghita. A venit din Ungaria cu un grup de prieteni ca să petreacă ultimele zile de burlăcie în ”mountain cart”, o tricicletă care testează limitele oricărui curajos.

După o jumătate de oră, băieții s-au declarat ... cuceriți.

Baza de experință îi aparține lui Cepi, un tânăr antreprenor din Odorheiu Secuiesc. Omul a văzut potențialul din turismul de aventură și a investit 200.000 de euro, bani europeni, dar și fonduri proprii.

Cepi, antreprenor: ”Oamenii când când ies afară, și mai ales că e vreme frumoasă, caută adrenalină. Se plictisesc foarte repede de plimbat și de asta...și am ales noi tehnica asta ce mi se pare nouă pe meleagurile noastre.”

Citește și
englez
Părerea unui englez despre pelerinajul de la Sf. Parascheva. 40.000 de pelerini s-au închinat

Tot aici, curajosii pot admira traseele din munții Harghita Mădăraș de pe Segway. Ai nevoie de 100 de lei, o ora liberă și mult curaj.

Trotineta electrică de tip off road este distractivă și foarte ușor de utilizat. Pur și simplu îți lași greutatea în față și apoi virezi stânga sau dreapta, în funcție de direcția în care duce poteca.

Poate urca o pantă abruptă de până la 20 de grade și atinge maxim 20 de km pe oră. Timp suficient în care să te poți bucura și de peisaj.

La Ghimeș, tot în Harghita, a fost deschisă prima pistă de bob din țară, care atrage turiștii ca un magnet. În doar 3 minute cobori cu o viteză de maximum 45 de kilometri pe oră, în care efectiv uiți să respiri.

Investiția în pista de bob a ajuns la aproape un milion de euro, însă a meritat, spun administratorii, pentru că mii de turiști de toate vârstele au testat-o deja. O tură costă 15 lei.

Administrator: ”Am deschis abia de o lună și au venit foarte mulți turiști. Nici nu ne-am închipuit că o să vină atât de mulți.”

Și cum sportul stârnește foamea, la final turiștii pot încerca friptura pe piatră, pe care o pot pregăti singuri, după bunul plac.

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult