Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Topul turistic internaţional în care România a urcat pe locul 5, peste Italia sau Franţa

Tot mai mulţi străini care vin în România atraşi de pajiştile sălbatice şi satele rupte de lume se cazează în apartamente şi vile cochete pe care le găsesc prin intermediul platformelor de închiriere.

Faţă de anul trecut, AirBNB, de exemplu, a anunţat o creştere a rezervărilor cu aproape 300 la sută pentru ţara noastră. Însă mulţi vizitatori nu apar în cifrele oficiale pentru că Institutul Naţional de Statistică ia în calcul doar unităţile de cazare cu cel puţin 5 paturi.

În primele nouă luni ale anului au fost înregistraţi oficial, 2,1 milioane de turişti străini.

Mauro şi Mateo sunt din Italia şi timp de şase zile vor cutreiera România. Au aterizat în Timişoara şi au pornit la drum cu o maşină de închiriat.

Turist din Italia: "Oamenii sunt prietenoşi şi e relativ ieftin pentru noi. Aveţi munţii, este Marea Neagră, aşa ce ne bucurăm."

Citește și
zapada
Reacţia unui copil când vede zăpadă la Poiana Braşov. "Am zis că e vată de zahăr"

Peisajele de vis şi natura încă sălbatică sunt atuurile României, iar străinii sunt încântaţi.

Turist din Grecia: "Sunt foarte multe lucruri de văzut. Noi am deschis ochii şi am văzut munţi minunaţi."

Turist din Grecia: "Cazările sunt bune, poţi găsi mâncare bună, hosteluri faine, oameni primitori."

Comparativ cu 2018, anul această platformă Airbnb a înregistrat o creştere de 298 la sută a solicitărilor pentru destinaţiile româneşti.

Într-un clasament al zonelor pentru care a sporit interesul turiştilor, România este pe locul 5, după destinaţii din Statele Unite, Spania, Thailanda şi Australia.

Reporter: "Câtă relevanță au aceste topuri?"

Ludovic Satmari, ghid de turism: "Au pentru că o dată arata cum ne situăm, a doua: dau şi o direcţie celor care vor să rezerve."

Ţara noastră mai are însă mult până să ajungă în topul destinaţiilor preferate ale celor care călătoresc.

Franţa - de pildă - a avut anul trecut aproape 90 de milioane de vizitatori străini, Spania - puţin peste 80 de milioane - în timp ce nouă ne-au trecut graniţa doar 2 milioane.

Vilele şi cabanele mici, aşezate în zone liniştite atrag mulţi vizitatori.

Turiştii, în special străinii, sunt fascinaţi să descopere că ouăle, carnea şi laptele pe care le primesc la masa vin din gospodăriile vecine iar legumele cresc în grădina din sptele casei.

Administrator pensiune: "Sunt surprinşi, descoperă aici lucruri fenomenale, noi facem plimbări la stână unde degustăm tot felul de preparate pregătite acolo de ciobani".

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, cei mai mulţi străini care vin la noi sunt din Germania, Israel şi Italia. Numărul lor creşte în perioada sărbătorilor. De altfel, pentru Crăciun şi Revelion, multe hoteluri şi hosteluri sunt deja rezervate.

Reprezentant hotel: "Sunt oameni care se simt bine în grup, oameni cărora le place să împartă, să facă lucruri împreună, şi de obicei e o atmosferă foarte destinsa."

În primele nouă luni ale anului, unităţile de cazare din România care au peste cinci paturi au primit 10,5 milioane de turişti români şi străini - cu 500.000 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult