Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tabără de sculptură în loc de infrastructură, într-o localitate declarată recent stațiune

Your browser doesn't support HTML5 video.

La un an de zile de când a fost declarată staţiune de interes local, comuna Polovragi din judeţul Gorj încă nu a reuşit să facă rost de bani pentru a dezvolta infrastructura menită să îi atragă pe turişti.

Autorităţile au finanţat, în schimb, o tabără de sculptură pentru a realiza un sat dacic lângă peştera dedicată lui Zamolxe. Pentru piste de biciclete, trotuare sau străzi moderne autorităţile trebuie să caute banii necesari.

În urmă cu un an, autorităţile locale din Polovragi visau să obţină fonduri de 5 milioane de euro. Rangul de staţiune a fost declarat însă prea târziu şi sesiunea de finanţare a proiectelor s-a închis. Aşa că, pentru a atrage turiştii, autorităţile au finanţat cu bani de la bugetul judeţean o tabără de sculptură, lângă aşa-zisa peşteră a zeului Zamolxe.

Pompiliu Ciolacu, sculptor: „A fost cândva o cetate aici la Polovragi, noi am coborât dacii din munte exact în sat şi sunt convins că aceasta horă a dacilor, care e un fel de „Bine aţi Venit” la noi în sat, va fi o lucrare apreciată şi căutată în acelaşi timp." Din peisaj face parte şi o casă dacică, aflată încă în lucru, iar de anul viitor la Polovragi vor fi organizate şi spectacole menite să-i atragă pe vizitatori.

Ion Cepoi, organizatorul taberei de sculptură: „Vor fi inclusiv întreceri, turniruri, scene de bătălie între daci şi romani, zona efectiv trebuie să trăiască şi să atragă turişti. Să atragă turişti, acesta este scopul.” Turist: „E în devenire, se fac paşi, se văd. Am fost şi în anii trecuţi şi e diferenţa mare faţă de cei acum, sunt convins că peste câţiva ani va fi mai frumos."

Citește și
localitate terorizata de hoti
Localitatea din România terorizată de hoți: "Ăștia nu sunt oameni". Ce au făcut bandiții

Transformarea comunei în staţiune i-a determinat şi pe localnici să îşi transforme casele în pensiuni.

Ion Penciu, propietarul unei pensiuni: „Există spaţii de cazare, avem de toate, suntem pregătiţi, dar iarna e greu, că neavând pârtii de schi, vin doar cei care vor să se odihnească în week-end."

O noapte de cazare la pensiunile din zonă ajunge la 120 de lei. Din Polovragi se poate ajunge foarte uşor la Peştera Muierilor, dar şi pe şoseaua Transalpina.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult