Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stațiunile din sudul litoralului primesc o față nouă. Eforie Sud și Eforie Nord vor putea concura la vară cu Mamaia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Stațiunile din sudul litoralului - lăsate în paragina ani de zile - primesc o față nouă cu bani europeni. 

Dacă termenele vor fi respectate, Eforie Sud și Eforie Nord vor putea concura la vară cu Mamaia. după ce faleza și alte zone centrale din stațiuni vor fi modernizate.

În total, s-au făcut investiții de aproape 18 milioane de euro.

Schimbări majore se văd deja în Eforie Sud. Faleza a fost reconstruită cu elemente moderne.

Lucrările de modernizare a stațiunii Eforie Sud au început în 2018. Acum zona este amenajată în porporție de 90%. Mobilierul urban a fost amplasat, există locuri de joacă pentru copii și urmează să fie conectat și iluminatul stradal. Valoarea proiectului depășește 22 de milioane de lei, bani europeni.

Reporter: Cum vi se pare zona?

Localnic: ”Foarte frumos, păi eu-s de aici. E foarte bine că a făcut ceva, s-a mișcat câte ceva."

Pe lângă faleză, în paralel se extinde și plaja care acum nu are mai mult de zece metri lățime. În 2023, va depăși 100 de metri. În acest moment sunt construite digurile de protecție, iar pe timpul sezonului estival lucrările vor fi suspendate.

Marius Stamat – director companie extindere plajă: "Plaja va fi extinsă la lățimi între 100-140 m, începând din toamna anului 2022”.

Reporter: În ce an vor putea face turiștii plajă?

Marius Stamat: În 2023.

În plus malurile lacului Belona vor fi transformate în alei de promenadă. După veri la rând petrecute în praf și șantiere, turiștii se vor putea plimba în zone frumos amenajate. Centrul stațiunii Eforie Nord este aproape gata.

Marius Cealera – proprietar hoteluri: "Stațunea este într-o continuă dezvoltare, noi suntem foarte mulţumiţi ținând cont că ne desfășuram activitatea economică aici. Așteptăm cu nerăbdare ca proiectele să fie finalizate".

Localnic: "Orice dezvoltare e binevenită, mai ales că au făcut și șoseaua, și trotuarul și parcul. Eu locuiesc aici și mă bucur în fiecare zi".

În total investițiile din stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud depășesc 88 milioane de lei, fonduri europene.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult