Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Staţiunea turistică din Alba care s-a dezvoltat după deschiderea Transalpina

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă nu v-aţi făcut încă planuri pentru vacanţă de sărbători, gospodarii din Alba va aşteaptă pe Valea Frumoasei, la Şugag.

În ultimii ani în zona au apărut vile cochete unde oaspeţii sunt întâmpinaţi cu bucate din care odată ce ai gust cu greu te mai opreşti. În plus, peisajele sunt de poveste iar costurile la cazare deloc mari. O cameră se închiriază aici cu cel mult 120 de lei.

Aflată la o oră şi jumătate de mers cu maşina de Alba Iulia, localitatea Şugag din Alba, este aşezată într-o vale frumoasă, pe partea estică a Munţilor Şureanu. Locul e o succesiune de culmi prelungi care coboară treptat din vârfuri situate la peste 2 mii de metri altitudine.

Zona este comoara infinită a artei populare, a obiceiurilor şi a tradiţiilor. Într-o alt loc unde turiştii pot rămâne peste noapte, oaspeţii sunt întâmpinaţi cu bucate care îţi lasa gura apă doar când le vezi.

Localnicii au început deja pregătirile pentru sărbători. Turismul în zona a început să se dezvolte după ce a fost deschisă Transalpina. S-au construit vile cochete iar acum aici vin turişti din toată lumea.

Citește și
atac, viol
Pățania unei femei care a povestit pe TripAdvisor cum a fost violată într-o stațiune turistică

Constantin Jinar, primarul din Şugag: "Eu am spus că a crescut cu 200% cred că mai mult cu 200% înainte de anul 2000 nu erau decât câteva pensiuni în zonă şi acum vreau să spun că pe raza comunei sunt în jur de 50-60 de spaţii de cazare."

De la Şugag se pot face excursii la domeniul schiabil Sureanu, aflat la 50 kilometri depărtare, Cetatea Carolina, Lacul de acumulare de la Oaşa sau cetatea Câlnicului care este în patrimoniul UNESCO.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult