Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stațiunea din județul Brașov care arată ca din basme. Tot mai mulți turiști o vizitează

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vă invităm într-o călătorie de basm, la Vama Buzăului. Stațiunea turistică din județul Brașov s-a dezvoltat în armonie cu natura, iar tot mai mulți turiști vin aici pentru liniștea și aerul curat.

Șoseaua care trece printre gospodăriile oamenilor te poartă ca într-o poveste, până la cascada Urlătoare, de o frumusețe rară, cu un popas obligatoriu la Valea Zimbrilor.

Localnicii sunt însă "inima" stațiunii. Ei își poftesc vizitatorii la masă, în propriile case, cu produse și mâncăruri tradiționale.

Aşezată la poalele Munţilor Ciucaş, staţiunea Vama Buzăului este o adevărată oază de linişte, la doar 40 de kilometri de Braşov. Aici oamenii uită de agitaţia urbană şi intră în armonie cu natura.

Cea mai cunoscută atracţie este Cascada Urlătoare. Înconjurată de pădure, căderea de apă oferă un spectacol magic: izvoarele ies direct din munte, se sparg pe peretele de stâncă şi se pierd în pârâul din vale.

„Câteva minute pe o bancă aici pe aceasta vale face ca orice om, oricât de stresat ar fi, să îşi încarce bateriile pentru o nouă săptămâna."

Nu puteţi urca până la cascadă cu maşina, dar asta nu trebuie să sperie pe nimeni. De la parcare se poate ajunge în câteva minute, la pas. Iar turiştii sunt aşteptaţi cu băuturi "de sezon".

O excursie în zonă trebuie să includă şi o vizită la Rezervaţia Naturală "Valea Zimbrilor", a patra de acest gen din România, unde trăiesc peste 20 de exemplare.

Tot aici puteţi întâlni şi reni. Anul trecut, la Vama Buzăului, s-a născut primul pui de ren aflat în captivitate, din România.

Tiberiu Chirilaș, primar Vama Buzăului: "Chiar aici în rezervaţia de zimbri au intrat nu mai puţin de 70 de mii de turişti. Wow! Ceea ce este o cifră importantă pentru noi, în creştere, față de anii anteriori.”

Odată ce ajungi la Vama Buzăului nu ai cum să nu remarci curăţenia locului. Nu am văzut nici măcar un pet aruncat pe jos pentru că sunt coşuri de gunoi la fiecare pas. E o staţiune îngrijită, semn că se poate.

O plimbare în aer liber stimulează pofta de mâncare, care este potolită cu un adevărat răsfăţ culinar, cu produse tradiţionale.

Un proiect unic în ţară a fost implementat la Vama Buzăului. Localnicii au posibilitatea să îşi deschidă, acasă, puncte gastronomice.

În prezent sunt peste 15 astfel de puncte, aşa că aveţi de unde alege.

Dacă vreţi să înnoptaţi la Vama Buzăului, trebuie să căutaţi cazare din timp, mai ales în weekend, pentru că solicitările sunt foarte multe.

În apropiere sunt şi două pârtii de schi - una la Întorsura Buzăului, iar cealaltă la Valea Mare.

Uneori sunt şi "spectacole", cum este cel făcut de copiii de la Clubul Elevilor.

Cu siguranţă staţiunea Vama Buzăului este locul ideal pentru drumeţii, plimbări cu sania şi relaxare în aer liber. Cei care preferă cazarea "în aer liber" vor fi încântaţi, pentru că există şi locuri de campare special amenajate.

Turiştii sunt îndemnaţi la fiecare pas să aibă grijă de natură şi să păstreze curăţenia. Pe traseu sunt coşuri de gunoi şi toalete ecologice.

Tot pentru a proteja natura, accesul auto a fost restricţionat până la cascada Urlătoarea. În apropiere este însă o parcare amenajată, unde vă puteţi lăsa maşina.

Dacă vi se face foame, aţi ajuns în locul ideal. Aici s-a realizat un proiect unic în ţară: "puncte gastronomice" deschise de localnici în casele lor - cu produse locale şi preparate tradiţionale.

Deocamdată există numai 200 de locuri de cazare în pensiuni, dar în scurt timp o să puteţi rămâne peste noapte şi în casele oamenilor. Dar cel mai bine este să mergeţi la Vama Buzăului să vă convingeţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult