Spectacolul desăvârșit al naturii la Sălciua, în inima Apusenilor. ”Îți dă o liniște sufletească”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Acolo, întinderi verzi, cu peşteri unice şi cascade repezi pot fi luate la pas de cei dornici de drumeţii.
Comuna Sălciua se ascunde în inima Munților Apuseni. Acolo, timpul pare că s-a oprit în loc, iar natura oferă un spectacol impresionant. Tabloul cu poienițe de un verde crud și drumuri înguste te îndeamnă la visare.
După o plimbare de câteva minute, pe un traseu prin pădure, veți da peste Vânătările Ponorului - o cascadă cu ape repezi ce se pierd sub stânci. Acolo a fost amenajat un punct de belvedere, de unde turiștii pot imortaliza peisajul.
Andrei Boțan: "E cea mai spectaculoasă cascadă la nivel național prin relieful pe care îl are, înălțimea- are o înălțime undeva la 70 de metri. Apa ce se revarsă de la cascadă ajunge în peștera Huda lui Papara". Peștera adăpostește una dintre cele mari colonii de lilieci din Europa. Cristian Ciobotărescu, ghid turistic: "Peștera adăpostește circa 84.000 de lilieci pe perioada iernii, din 9 specii".
”Sunt puține locuri în Europa să rivalizeze cu zona asta”
Zona nu duce lipsă de oaspeți, inclusiv de peste hotare.
Turist SUA: "E prima dată când vizitez acest loc și nu va fi ultima dată. Este foarte frumos, îmi place".
Alexandra, turistă America: "Sunt din Alba Iulia și locuiesc în America de aproximativ 13 ani. Așa ceva nu prea este în America. Te duce așa în timp acum mulți ani și îți dă așa o liniște sufletească”. Edi, turist București: ”Sunt puține locuri în țară și chiar puține locuri în Europa să rivalizeze cu zona asta".
Florin, turist Hunedoara: "O zonă deosebită, chiar vrem să mai venim noi, suntem pasionați și de ciclism montan". După cutreierat poteci de munte vă puteți trage sufletul la gazdele din zonă. De pildă, la această pensiune construita din lemn și piatră de râu.
Vasile Gherman, proprietarul pensiunii: "Căsuță aceasta este casa părintească, este construită în 1932. Am păstrat tot în afară, că ea e proaspăt refăcută prin restaurare"
Daca vreți să vă pierdeți în lumea basmelor, puteți înopta în această căsuță cu zmei pictați pe tavan.
Ioan Florea, proprietar pensiune: "Este casa zmeilor, corpul principal, casa străjerilor unde și-au adus ursitele și și-au adus străjeri rude mai îndepărtate. Sunt într-o poveste".
Iar gospodinele locului vă așteaptă cu tot felul de preparate ispititoare.
Gospodină care gătește: "După ce se coace îl luăm, punem pe el usturoi, smântână și cașcaval".