Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sfinxul, pe cale să fie îngropat în gunoaie. De ce nu a fost amendat niciun turist în 2018

Your browser doesn't support HTML5 video.

România are multe locuri frumoase, însă din păcate, oamenii le respectă prea puțin. Platoul Bucegilor este acoperit de gunoaie din lipsa de educație a unora, combinată cu indiferența autorităților.

În loc să se bucure de frumuseţea Bucegilor, cei ajunşi în vârf de munte dau cu ochii de gunoaie lăsate de alţii care au fost acolo înaintea lor. Mizeria umbreşte priveliştea chiar de la coborârea din telecabină. Oamenii îşi cumpără de la tarabe dulciuri, sucuri şi porumb fiert - după care aruncă resturile pe unde apucă.

Gunoaie sunt chiar și aici la baza Sfinxului: pungi și rămăşiţe de mâncare. O parte din turiştii care lasă mizerie pe munte încearcă să caute locuri ascunse și pun gunoiul sub pietre, alții îl aruncă la voia întâmplării pe platou.

Pentru că muntele de resturi să nu urce până la cer cei 10 rangeri ai parcului patrulează zilnic. Din păcate sunt prea puţini...

Citește și
gunoaie
Munți de gunoaie pe străzile din Craiova. Explicația oferită de autorități

În sprijinul rangerilor, au fost trimise şi echipaje de jandarmi montani. Legea le permite acestora să dea amenzi de până la 6.000 de lei pentru abandonarea gunoiului într-o arie protejată, însă anul acesta nimeni nu a fost sancţionat pentru că turiştii îşi schimba atitudinea atunci când văd oamenii în uniformă.

Trist este şi ca tarabele comercianţilor - amplasate fără prea multe indicaţii de la primărie - arăta jalnic.

Oamenii muntelui susţin că în aria protejată chioşcurile şi mâncarea ambalată nu au ce cauta. Gunoiul trebuie luat în buzunar sau, dacă e voluminos, în rucsac-

Zeci de mii de oameni merg anual în Bucegi să vadă Sfinxul şi Babele. Din păcate, indicatoare nu sunt traduse într-o limbă de circulaţie internaţională iar străinii se descurca greu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult