Senzații tari la 200 de metri înălțime. De ce preferă turiștii hamacele suspendate
Your browser doesn't support HTML5 video.
După ce au trecut pe acolo, chiar și cei mai sceptici au revenit cu picioarele pe pământ, zâmbind și dornici să repete experiența. Fiecare hamac suspendat este bine ancorat în cabluri de oțel. Toate sunt făcute dintr-un material rezistent la ger, ploi sau greutate.
Tânără: „Să ştii că nu e greu, nu-mi vine să cred. Eu sunt cea mai mare fricoasă, eram. Nu ţi-e frică că nu e greu.”
Ca să ajungă la înălţime, în vârful stâncilor, turiştii trebuie să parcurgă unul din cele zece trasee montane dificile amenajate în acest scop.
Turistă: „Am văzut poze aici cu hamacele şi de asta m-am înscris. Chiar voiam să vin la hamace, nu ştiam cum va fi drumul până aici.” Reporter: „Și cum a fost?” Turistă: „Chiar fain. Îmi plac chestiile astea.”
Turistă: „A fost extraordinar, este foarte greu la nivel psihologic, dar dacă ai încredere în oamenii de aici, cu siguranţă vei reuşi, ghizii sunt extraordinari.”
Atât turiștii, cât și organizatorii, spun că frica de înălţime dispare după ce rămâi singur pentru câteva minute în hamacul ancorat deasupra solului.
Dan Chiriac, organizatorul taberei de hamace suspendate: „Cel mai greu pas e cel psihologic. Fizic, fiecare dintre noi corespunde pentru a parcurge acest traseu şi a putea sta în hamace la altitudine, dar pragul psihologic tine de fiecare dintre noi.”
Hamacele sunt amplasate chiar deasupra stâncii în care se află Peștera Muierii, iar turiștii care ajung aici vizitează și peștera și se bucură, în aceste zile călduroase, și de răcoarea din interior.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!