Modifica setarile cookie
Toate categoriile

S-a deschis sezonul turistic la Rimetea, unul dintre cele mai frumoase sate din România. ”Oază de energie pentru suflet”

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Rimetea, unul dintre cele mai frumoase sate din România, s-a deschis sezonul turistic. Așezarea de la poalele Munţilor Trascău, unde se spune că soarele răsare de două ori, atrage zeci de mii de turiști, în fiecare an. Vin și de peste ocean.  

Peisajele și gastronomia locului fac șederea de neuitat. O noapte de cazare pleacă de la 150 de lei.

Într-o zi cu vreme bună, ulița principală din Rimetea se umple de oaspeți. Drumul pietruit și casele albe cu obloane verzi au rămas ca odinioară, dar totuși proaspete, prin grija gospodarilor.

Ghidul le arată apoi musafirilor cotloanele ascunse. O stradă cât o potecă duce spre cea mai veche casă din sat: are 300 de ani.

”Arhitectura care este un specifică, obloanele și forma geamurilor este foarte reprezentativ pentru acest sat și o să mergem acum prin cea mai îngustă stradă, cei care s-au dus la tura individuală trebuie să măsoare câți încap ca și lățime pe această străduță”.

Citește și
litoral
Vremea caldă a adus mulți turiști pe litoralul românesc. „Am învoit copiii ca să ne bucurăm de vremea frumoasă”

”- Maxim câte persoane încap în lățime în cea mai îngustă stradă din Rimetea? - Două de kilograme medii și o poză. A- i făcut poză? Da, bine”.

”Este cea mai veche casă țărănească și a fost construită în 1668. Casa are două camere, o cameră și o bucătărie, aici este un cuptor, dincolo o vatră,este construită din lemn”.

Vechiul și noul și-au făcut loc la Rimetea. Turul satului îi ține pe vizitatori în priză.

Turistă: ”O să descoperim Cetatea Rimetea prin intermediul unui joc de găsit comori. Faceți o poză în fața celei mai vechi case și scrieți anul construirii, ce culoare au geamurile din piața centrală a satului- este o modalitate de a atrage mai mulți oameni”.

Gazdele au pregătit pentru oaspeți gulaș de vită, sarmale, friptură de Turda, gogoși, cozonac Șomodi și săculeți cu cenușă - celebrele fursecuri cu nucă, pregătite după o rețetă din Rimetea. Din toate s-au înfruptat pofticioșii.

”Este gulaș făcut în Rimetea după rețeta tradițională, gulaș cu vită, cu cartofi, cu varză murată pusă la butoi de noi și pâine de casă”.

”Turiștii vin din toate colțurile lumii”

Turist: ”Am luat o bucată de pită cu untură și cu ceapă și boia și mă bucur foarte mult că am găsit o varietate mare de produse locale aici, atmosfera este plină de energie veselă aici, într-un cadru foarte relaxant, tradițional, plin de case frumoase și îngrijite de oameni gospodari și natură, mi se pare o destinație foarte bună de relaxare și reculegere, să te rupi de agitația din mediul urban".

Turistă: ”Am luat niște gogoși, mie personal îmi plac foarte mult și când le-am văzut pe acestea făcute ca la bunica acasă nu m-am putut abține să nu gust câteva. Este absolut superbă, e o oază de energie pentru suflet".

Ospeți vin la Rimetea din cele mai neașteptate locuri.

”Turiștii vin din toate colțurile lumii, în ultimii ani am avut din Japonia, din Israel, din SUA, din Europa din majoritatea țărilor".

Turiștii pot închiria biciclete cu 50 de lei pe zi, pentru trasee pe Piatra Secuiului sau prin sat, iar iubitorii sporturilor extreme se pot aventura cu parapanta desupra crestelor, la peste 2.000 de metri altitudine. Raftingul pe Arieș, cu tot cu echipament, costă 150 de lei, iar un zbor cu parapanta ajunge la 300 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult