Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Regal culinar la Vaslui. Surprizele pregătite pentru turiști la Festivalul vânătorilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost un adevărat regal culinar la Vaslui, unde vânători iscusiți nu s-au întrecut în mânuirea armelor, ci s-au bătut în preparate delicioase.

De la tocăniță de căprioară, tochitură de mistreț, până la sarmale și pastramă - de toate au pregătit bucătarii de ocazie.

Și, așa cum era de așteptat, de la festivalul vânătorilor nu au lipsit gurmanzii, fericiți să afle rețete noi și să își răsfețe papilele gustative.

Vânătorii şi pădurarii şi-au pregătit cu atenţie ceaunele şi ingredientele, dar au avut grijă ca din meniu să nu lipsească voia bună. Şi, cu zâmbetul pe buze, s-au apucat de gătit.

Bucătar: "E numai bună asta!"

Carnea de mistreţ sau de căprioară a fiert ore în shir, la foc molcom, în timp ce bucătarii s-au întrecut în poveşti şi reţete. Însă nu au dezvăluit toate secretele.

Iar pofticioşii nu au întârziat să apară. Ademeniţi cu tot felul de specialităţi, gurmanzii cu greu au rezistat ispitei. Şi au ajuns să guste din mai toate preparatele.

Vânător bucătar: "Totul e natural". Reporter: "Aţi gustat de la colegi? Nu am fost încă la colegi. Deocamdată mă ocup de mâncarea mea. Cel mai bun produs de aici va fi tochitura de mistreţ."

Vânător: "Legume diverse şi mistreţ". Reporter: "Deci e bun şi pt vegetarieni ? uai di mini, e foarte indicat la vegetarieni".

Vasile Arhire, vânător: "Tot ce e bun se mănâncă. Ce nu e bun, nu se mănâncă, se cauta pastramă, un gulaş, o ţuică de cazan".Waw, excelentă, ce gust bun. Piperata, dar e grozav. O să mai încerc şi din altele// când se face mult e mai bun ca atunci când pui în ceaun mic."

Localnic: "E prima oară când vin, îmi place mai picant, am ales o tocăniţă picantă. Arată super ok."

Localnica: "Nu am mâncat niciodată carne de căprioară. E prima oară, e primul an când vin. Trebuie să fie foarte delicios, mirosul e aparte, nu e cum facem noi acasă."

La ediţia din acest an, cu numărul şase, fiecare bucătar a încercat să iasă în evidenţă cu amestecuri de condimente secrete şi reţete vechi, dar adaptate vremurilor.

Vasiel Cadar, preşedintele AJVPS Vaslui: "Ce e impresionant, văd aici ca un coleg a venit cu un cean de 200 litri. A făcut o fasole, până acum nu am mâncat aşa ceva, dar este nemaipomenită."

După ce toţi oaspeţii au mâncat pe săturate, organizatorii festivalului au oferit 28 de premii celor care au reuşit să impresioneze juriul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult