Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primele nave de croazieră cu străini au ajuns în Delta Dunării: ”Este foarte diferit față de ce avem la noi”

Your browser doesn't support HTML5 video.

După o pauză îndelungată, provocată de pandemie, primele nave de croazieră cu străini au ajuns în Delta Dunării.

Cele două vase cu turiști germani și austrieci au deschis sezonul plimbărilor cu vaporul. Chiar dacă au avut la dispoziție doar patru ore să o viziteze, oaspeții au fost impresionați de frumusețea Deltei.

70 austrieci și 150 germani sunt primii turiști străini veniți în croazieră pe Dunăre. Au ancorat în Portul Tulcea și au avut de ales: vizitează orașul sau pornesc într-o scurtă incursiune pe canalele Deltei.

Turist: ”Am descoperit lucruri interesante despre natură, despre păsări, despre plante. Este foarte diferit față de ce avem la noi.”

Turistă: ”Ne-a impresionat faptul că aveți o natură frumoasă și că aveți grijă de ea."

Citește și
minore
Cele două surori dispărute în Dunăre, la Isaccea, au fost găsite decedate

Mattheas Holm, ghidul călătoriei: "Sunt mulțumit când văd turiștii că se bucură de această scurtă experiență."

Croazierele pe Dunăre pornesc din Viena sau din orașul Passau, Germania. Durează 12 zile, timp în care turiștii vizitează toate porturile dunărene. Pe teritoriul nostru se mai opresc la Orșova și la Oltenița, de unde pleacă într-un tur al Bucureștiului cu autocarul.

Leontin Șerbănescu, reprezentant agenție de turism: ”Sunt primele nave de croazieră și reprezintă un restart pentru industria de profil. Sunt două tipuri de programe în Delta Dunării: unul la bordul unor nave rapide, celălalt program este unul clasic cu hidrobuze ."

Deși nu sunt din categoria navelor de lux, cele două vase de croazieră oferă condițiile unui hotel plutitor de patru stele.

Ceiko Schutze, reprezentant firmă operare nave: "Regulile în acest moment sunt purtatul măștii doar cât timp se stă la bord, dar în bar sau restaurant nu este nevoie de această mască. Ne-au lipsit foarte mult aceste croaziere, iar pentru noi este prima croazieră aici, în România."

O croazieră cu pornire din Portul Passau până la Tulcea costă 1.800 de euro de persoană, în regim all inclusive la bordul navei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult