Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Plaja din România unde marea este turcoaz. Este perfectă pentru turiștii care caută o oază de liniște

Your browser doesn't support HTML5 video.

Plaja de la Tuzla, retrasă, cu mare turcoaz, este o oază pe litoralul aglomerat. Cu toate că are multe facilități, drumul până la ea este un chin, în special pentru cei care vin cu trenul.  

Coboară într-o stație insalubră, apoi trebuie să parcurgă un drum de aproximativ doi kilometri prin câmp.

La aproximativ doi kilometri de Tuzla dăm cu ochii de marea turcoaz. Pentru că zona este într-un golf, unde nu sunt curenți puternici, apa are aceeași culoare intensă tot anul.

Tânăr: „Marea e superbă, e retras, o zonă liniștită, e pentru noi”.

Femeie: „În primul rând culoarea mării, apoi plaja. Nu este foarte aglomerat. Este foarte liberă. O să revenim”.

Tânără: „Ni s-a părut ceva mai retras totuși. Am venit inițial în Costinești și ni s-a părut foarte aglomerat. Nisipul e curat”.

Citește și
conducta
Încep lucrările la gazoductul Tuzla – Podişor, cel care va transporta gaze extrase din Marea Neagră

Din cei aproximativ 800 de metri de plajă, 300 sunt amenajați. Șezlongul costă 50 de lei, iar la bar un cocktail este 12 lei, un frappe 17, în timp ce porția de hamsie ajunge la 15 lei. Plaja este monitorizată de salvamari, are un punct de prim ajutor, precum și dușuri și toalete.

Ana Maria Malciu, administrator plajă: „Are ceva din sălbăticia pe care a avut-o. Este izolată, este departe de betoane. Aici vin cei care caută liniștea să poată asculta sunetul valurilor”.

Dar, cu toate că numărul celor care caută plaja este mai mare, drumul până acolo este o altfel de experiență.

Poteca este pietruită doar parțial, iar mașinile sunt lăsate pe pâmânt, în praf, lângă un afiș prin care proprietarii sunt avertizați că riscă amenzi dacă coboară până la plajă.

Cu trenul experiența este alta. Turiștii ajung repede din Constanța. Tuzla este la aproximativ 15 minute, dar coboră într-un loc în ruină.

Cele două construcții care marchează stația sunt aproape prăbușite. Vasile locuiește de mai mulți ani la Roma și vine acasă, la Tuzla, anual.

Turist în stația de tren: „Nu poți să o numești o stație de tren asta. În ce hal arată. Se putea face o haltă pentru Tuzla, să se poată să se vândă un bilet, să poată să vină omul să aștepte la un adăpost dacă începe o ploaie”.

Turiștii care vor să și rămână în zonă au mai puține opțiuni de cazare: la campingul din apropiere, unde costă 20 de lei pe zi pentru o rulotă, sau la pensiuni, unde camera este aproximativ 200 de lei pe noapte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult