Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peştera cu cristale din mina Farcu, un loc deosebit pentru cei dornici de aventură

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă sunteţi pregătiţi de o aventură în subteran, peştera cu cristale din mina Farcu, judeţul Bihor, vă aşteaptă să o exploraţi.

Este singurul loc din ţară şi printre puţinele din lume unde turiştii fără pregătire speologică se pot bucura de spectacolul oferit de impresionantele formaţiuni de calcar.

Turiştii coboară 11 metri sub pământ, în vechea galerie a minei de bauxită, pentru a vedea bijuteriile subterane formate de-a lungul a mii de ani, pe pereţii grotei.

Formaţiunile de calcit se numesc "excentrite", tocmai pentru că au o formă neregulată, dată de curenţii de aer din peşteră.

În fosta galerie de mină este acum amenajat şi un muzeu, inclusiv cu ustensile folosite de lucrătorii din subteran.

Specialiştii spun că există, în lume, alte sute de peşteri cu cristale, dar foarte puţine sunt amenajate pentru publicul larg.

Peştera cu cristale de la Farcu, aflată la 90 de kilometri distanţă de Oradea, se află la poalele munţilor Pădurea Craiului, o zonă care oferă o privelişte spectaculoasă. Cei care vor să rămână peste noapte se pot caza la pensiunile din zonă, unde tariful unei camere este de 150-180 de lei pe zi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult