Pandemia a accelerat procesul de dezvoltare a turismului ecologic în România
Your browser doesn't support HTML5 video.
Autoritățile din Sibiu au lansat un proiect de reabilitare a sute de kilometri de trasee care străbat județul. Toate vor fi cuprinse într-o platformă digitală, unde turiștii vor găsi informațiile necesare pentru organizarea unei vacanțe perfecte.
Mai mulți turiști au trecut prin Sibiu şi au ajuns până la Transalpina. Drumul e plin de culoare, dar au observat şi câteva lipsuri.
Turistă: ”În primul rând, nişte indicatoare foarte clare, cu locul de unde porneşti pe un traseu şi pe parcurs indicatori ai traseului. În plus, chiar configuraţia de multe ori s-a schimbat, sunt zone împădurite, potecile practic nu mai există”.
Cicliştii şi-ar dori şi nişte locuri de popas, cu mese și bănci.
Turist: ”Suntem conştienţi că acest gen de turism este nou în România. În timp poate veţi avea mai multe toalete publice”.
Autorităţile locale susțin că vor să rezolve problemele, așa că au lansat proiectul "Anii Drumeţiei", pentru care au alocat un milion şi jumătate de lei.
Sergiu Oltean, coordonator de proiect: ”Cea mai mare problemă este aceea cu mentenanţa traseelor. Noi ne-am dorit ca la nivel de autorităţi judeţene şi locale să existe o colaborare şi practic o asumare a acestor trasee. Să fie păstrate într-o formă agreabilă”.
Daniela Câmpean, preşedinta Consilului Judeţean Sibiu: ”Echipa de specialişti va identifica foarte clar ce trasee de drumeţie avem la acest moment, care sunt nevoile de reabilitare. Ce trasee pot fi incluse în acestă platformă digitală”.
Cristian Cismariu, consultant de proiect: ”Ne gândim şi la cei care aleargă, cei care fac trecking, ski de tură, cei cu bicicletele, să incluzi toată lumea care face mişcare”. În prezent, în judeţul Sibiu sunt aproximativ 750 de kilometri de poteci şi trasee de bicicletă. Unele urcă până pe creasta munţilor Făgăraş şi Cindrel, altele străbat locuri fermecătoare de pe Valea Hârtibaciului şi Valea Târnavei.