Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O comună din România atrage turiști din toată lumea, după ce Prințul Charles a promovat-o

Your browser doesn't support HTML5 video.

Saschiz, o așezare plină de farmec din Transilvania, aflată în patrimoniul Unesco, a ajuns pe harta lumii.

După ce Prințul Charles a vizitat-o și i-a lăudat frumusețea, mulţi turiști îi calcă pe urme, curioși să vadă și ei ce l-a impresionat atât de mult pe moștenitorul tronului Marii Britanii.

Comuna Saschiz din Mureş este vegheată de o cetate fortificată, ridicată de saşi în anul 1347 ca un refugiu pentru localnici, în caz de invazii. La sute de ani distanţă, Prinţul Charles s-a îndrăgostit de frumuseţea zonei şi sute de turişti vin şi ei să o viziteze.

Turistă: ”Am văzut-o din şoseaua principală. Am văzut că e ceva impresionant şi cu toată căldura de afară am zis să urcăm şi să o vizitam.”

Turist: ”Sunt nişte zone frumoase, cu multă istorie şi clădiri care merită văzute.”

Citește și
regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a a suferit, în secret, o operație de cataractă, luna trecută

Pe lângă cetate, oaspeţii pot admira şi biserica fortificată, o altă emblemă a zonei.

Dorothea Bătea Ziegler, Centrul de Informare Turistică: ”Biserica a fost construită la începutul secolului 15. A trecut prin multe renovări, nenorociri, foc şi totuși a rezistat până acum şi chiar noi enoriaşii ne putem ocupa de ea.”

Dacă au timp, oaspeţii pot afla şi despre meşteşugurile saşilor.

Marinel Gyorfi, meşter olar: ”În ziua de astăzi, ceramica de Saschiz este foarte rară şi atunci este unic în ţară stilul scrijelitului.”

Turistă: ”Suntem într-un mic circuit al satelor transilvănene. Am ales pentru copii să aibă experienţe rurale autentice, printre care şi atelierul acesta de ceramică, ferme ecologice, trasee.”

Zona este renumită şi pentru produsele locale, pe care gospodinele le prepară după reţete săseşti, cum ar fi dulceaţă de coarne sau de nuci verzi.

Pentru a atrage şi mai mulţi turişti, autorităţile au un proiect pentru refacerea cetăţii fortificate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult