Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Locul ideal pentru o vacanță de primăvară tihnită. Prețul unei nopți de cazare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Munţii Apuseni. Două cuvinte care fac cât o lume, despre un loc încă sălbatic, dar totuşi plin de căldură şi ospitalitatea localnicilor.

Este fără doar şi poate destinaţia ideală pentru o vacanţă de primăvară tihnită, în inima naturii. În cazul în care nu v-am convins, venim acum cu dovada.

În Apuseni timpul curge altfel. În sate, viaţa se derulează după reguli din alte timpuri, în care oamenii încă puneau mare preţ pe tradiţii.

Paraschiva Petruse, localnic: ”Tulnicul este mijlocul de comunicare în Tara Moţilor, s-a cântat la el, s-a comunicat eu am crescut de faţă mică cu el, tulnicul pe care îl vedeţi are în jur de 45 de ani. Moţul trăind în atâta pustietate a ajuns la un moment dat să îşi facă un instrument practic ca celularul, a văzut că scoate un anumit sunet.” Tulnicele sunt confecţionate cu multă migală din lemn de molid.

Tot aici, femeile locului încă mai țes covore în războaie vechi de peste 300 de ani . După un drum de peste 100 de kilometri din Alba Iulia ajungem în inima Apusenilor, unde pregătirile pentru sărbătorile de Paşte au început. Gospodinele plămădesc pâine coaptă apoi în tăvi speciale pe vatră. E nevoie de mai bine de 4 ore de trudă până să se rumenească. De pe masa de Paşte nu va lipsi ţuică de prune, care va dezlega limbile turiştilor. Tăria merge de minune cu preparate din carne de porc afumate la foc domol, de esenţă tare.

Pentru cei care vor să petreacă aici Paştele, încă mai sunt locuri.

Dinu Pasca, proprietar pensiune: "Avem turişti din România din zona de sud care vin la noi cu mare plăcere pentru că preţurile sunt mai mici decât pe Valea Prahovei. Avem francezi, avem belgieni." Alina Morar, proprietar pensiune: "Eu zic că cu 30-40% mai mici/avem cam 70-80% ocupată pensiunea."

Pentru o noapte de cazare în casele moţilor turiştii trebuie să plătească între 100 şi 150 de lei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult