Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Minunea ascunsă printre pădurile de brazi din Harghita, cu pârtii de schi și ape minerale tămăduitoare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Puţine sunt locurile din lume care bucură privirea și vindecă, în același timp, trupul. Printre ele se află stațiunea Borsec, minunea ascunsă printre pădurile de brazi din județul Harghita.

Aici a fost construită prima fabrică de îmbuteliere a apei minerale din Europa, în urmă cu mai bine de două secole. În jurul acestei comori s-a dezvoltat și stațiunea. Acum, la Borsec vin turiştii care vor să îmbine sănătatea și relaxarea cu distracția, pe pârtiile de schi.

Plecăm spre tărâmul apelor minerale cu trăsura. Este o adevărată plăcere să te apropii de Rezervaţia Naturală "Scaunul Rotund" în ritmul trapului. La capătul drumului ne aşteaptă izvoare, peşteri şi păduri de conifere întinse pe 50 de hectare.

La fiecare pas te întâmpină o poveste, o lecţie de istorie sau de geografie.

Puţină lume ştie că Borsec este locul ideal pentru copiii care vor să înveţe să schieze. Pârtiile sunt mai puţin aglomerate, iar preţurile sunt acceptabile pentru orice buzunar: 55 de lei pe zi pentru adulţi şi 35 de lei pentru copii.

După câteva ore de efort, o relaxare la SPA este premiul cel mare! Atenţie însă! Accesul se face în grupuri restrânsă şi doar în baza unei programări, pentru a fi respectate regulile sanitare.

Istoria staţiunii se leagă de apele minerale tămăduitoare. Izvoarele din adâncuri alină suferințele bolnavilor de rinichi, de diabet sau de tiroidă.

Turiştii care vor să intre în atmosfera locului se pot caza în casele interbelice, recondiţionate şi dotate după nevoile vieţii moderne.

Restaurantele din staţiune abia aşteaptă oaspeţi. Meniurile sunt savuroase.

Staţiunea este ideală pentru familiile cu copii, dar şi pentru cei care-şi doresc o cură de sănătate, în mijlocul unui peisaj mirific.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult