Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministerul Turismului vrea o nouă marcă pentru pensiunile tradiționale. Care sunt avantajele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru că noţiunea de agro-turism şi-a pierdut semnificaţia în România, ministerul Turismului propune ca pensiunile tradiţionale să poarte marca "autentic românesc".

Aşa, ar putea fi deosebite de restul, iar oaspeţii ar şti că unităţile respectă arhitectura veche, oferă mâncare de-a noastră şi organizează, pentru turişti, activităţi ce-i definesc pe romani. Proiectul, este încă în lucru.

Gospodăria lui Ion Anghel din Vama Buzăului - judeţul Braşov - este una dintre puţinele care mai respecta specificul zonei. Casa construită din bârne de lemn, netencuita, cu prispa şi laviţe, este preferată de oaspeţi.

Ion Anghel, proprietar gospodărie: "N-au nevoie de televizoare, n-au nevoie de nimic. Linişte. Linişte şi mirosul... Mirosul de pădure, mirosul de brad, de casă, aşa cum arată ea, e o plapumă pentru suflet, e o plapuna pentru suflet"

Ministerul Turismului îşi propune ca astfel de locuri să primească marca "autentic românesc".

La atestare vor fi luate în calcul arhitectura pensiunii, materialele de construcţie, vestimentaţia personalului, mâncarea servită, dar şi activităţile în care sunt implicaţi turiştii.

Maria Anghel - de pildă - a păstrat în casa de oaspeţi blidarul, ladă de zestre, lămpașul și țoalele de lână țesute în război.

Maria Anghel, proprietar gospodărie: "Foarte mulţi străini preferă şi nici nu putem să le facem plăcerea la toţi care doresc să vină să stea în camerele astea ţărăneşti".

Alin Puiu, ghid turistic: "Oamenii au început să se sature de marile destinaţii, de aglomeraţie şi cauta experienţe, mai mult decât o vizită simplă, cauta o amintire, poate un suvenir făcut de un localnic, ceva unic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult