Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Malul mării și temperaturi de 20 de grade. Turiștii au ieșit la plimbare pe litoral în luna noiembrie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au fost 20 de grade la malul marii sâmbătă, iar cine a fost inspirat să meargă spre litoral s-a bucurat de o plimbare reușită. Multe terase sunt încă deschise și i-au așteptat pe turiști cu pește și fructe de mare proaspete.

Pe plaja din Mamaia turiștii s-au bucurat de valuri și de vremea frumoasă, de toamnă târzie. Turist: „Ne plimbăm, ne bucurăm de atmosfera asta minunată, de aerul ăsta minunat, este splendid”.

Reporter: Ați mai prins 20 de grade în noiembrie?

Turist: „Niciodată în viața mea”. Reporter: Cum e ziua de astăzi la mare?

Turist: „Frumoasă, așteptăm iarna să vedem, dacă e așa cald o să fie bine”. Și faleza Cazinoului din Constanța a fost aglomerată. Turiștii străini aflați pentru prima dată pe litoralul românesc au admirat indelung clădirea emblemă a orașului. Turist american: „Minunat, e foarte interesant. Mai bine decât mă așteptam. Vezi pozele de dinainte și e o surpriză placută să vezi rezultatul”. După o plimbare, turiștii s-au așezat la masă. Scoicile stropite cu vin alb au fost cele mai comandate preparate. Terasele din portul Tomis încă deschise în această perioadă au fost pline, așa că în bucătăriile restaurantelor a fost agitație. Maria Buta, bucătar: „Avem un calamar cu feta, avem ciorbă de pește. Avem midiile în sos de vin. Secretul e midia să fie proaspătă, unt, vin și multe alte ingrediente. Toată lumea cere fructe de mare și pește, doradă, biban”. Ionuț Orăscu, manager restaurant: „Vremea a fost foarte frumoasă, după cum vedeți terasa este plină”. De duminică, însă, vremea se strică și pe litoral, temperaturile vor scădea și o să bată vântul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult